Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.02.08 (Hétfő), 08:00

Már az első félidőben eldöntöttük a meccset. Benke, Perl, Doktor és Keller is 10 pont fölé jutott. 

PVSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
Bajnokság, 22. forduló
Pécs
Győrffy P. A., Farkas G., Nyilas I.

Pécs: Ruják 13, Carev 2, Budimir 2, Meleg -, Brkics 12. Cserék: Funderburk 9/3, Demeter 7/3, Lewis 20/12, Krivacevic 2, Dragasevics 2.

Falco: Perl 16/3, Doktor 15/3, Benke 20/15, Bruinsma 9, Keller Á. 14. Cserék: Barac 7, Lake 8, Kovács B. 3/3., Dancsecs -.

A meccs előtt az M4 Sportnak nyilatkozó Gasper Okorn vezetőedző elmondta: az elmúlt meccseken megmutatta a csapat, hogy még sok van bennünk, ugyanakkor több olyan egyéb tényező is befolyásoló, amelyekre egyelőre nem tudunk hatással lenni, ezért már nagyon várjuk a szünetet. Összességében nehéz meccsre számított mesterünk. Ugyanakkor a pécsiek mestere, Dragan Alekszics arról beszélt, hogy a csapat elsődleges célja a rájátszásba jutás, ehhez pedig az alapszakasz még hátralévő meccsein több összecsapásst is meg kell nyerniük. Hozzátette, hogy mindig kellő motivációt jelent a legjobb magyar csapat ellen bizonyítani. 

Az 1. negyed a mi támadásunkkal indult, és Keller középtávolijával indítottuk a kosárgyártást, Lewis válaszolt, majd Brkic is betalált, 4-2. Budimir triplája után Perl Zoltán 2+1 pontja jött, 6-5. Keller közelijére Ruják felelt, 8-7. A játékrész közepén visszavettük a vezetést, Benke, Perl és Keller is újabb pontokat szerzett, 8-13-nál Alekszics időt kért. Ezután Doktor, Brkic, majd Bruinsma volt kosárszerző, 12-17 állt a táblán. A negyed vége előtt 2 perccel Benke triplát szórt, erre Funderburk válaszolt, 14-20. Ezután Zozó is betalált kintről, sőt Doktor immár másodszor dobhatott egy labdaszerzés utáni ziccert, 16-25.      

A 2. negyedben Carev kosara jelentette az első eredményes támadást, majd Bruinsma reagált. Ezután Perl pontjai jöttek, így már 10 feletti lett a különbség, 18-29. Barac büntetőkből iratkozott fel a pontszerzők közé, majd Lewis triplája hullott be, 21-31. Brkic szépítése után, még Ruják büntetői előtt Gasper Okorn fogta meg a pécsi tempót. Az időkérést követően Perl pihent egy kicsit, Doktor irányított. A játékrész derekán jól védekeztünk, sőt, Bruinsma után Doktor is szép kosarat dobott, 24-35-nél újra Alekszics szakította meg a játékot. Ruják triplája után Evan Bruinsma dobott be egy büntetőt, a másodikat pedig Barac segítette be, jól jártunk, 27-38. Lake is beizmozott egy lepattanót, majd Doktor már a tripla vonalról túlról is betalált, Demeter zsákolt rá egyet, 29-43. Zozó atombiztosan dobta a büntetőket, az utolsó másodpercekben pedig egy mesterien kivitelezett támadás végén Benke szórt egy újabb triplát, nagyon meggyőző volt a fölényünk, 29-48.     

A 3. negyedet Benke 3+1 pontjával kezdtük, majd Keller zsákolt, 29-54. Szili szenzációsan dobott kintről, nagyon elkapta a távoli dobások ízét, 31-57. Akkor dobtunk kosarat, amikor akartunk, Keller is 10 pont fölé került, Benke és Perl pedig nem tudott hibázni, 33-65. Az 5. percben Lewis szépített, de Barac is újra eredményes tudott lenni. Ruják ziccere után 30 pontra olvadt a differencia. Benke jóvoltából azonban csak pár másodpercig, Szili ugyanis már 20 pontra növelte pontjai számát. Ezt követően Doktor jött megint , majd Ruják talált be, 42-73. A festéken belül is mi voltunk a jobbak, Bruinsma is bepöcizett egy lepattanót, Lake pedig távolról dobott egy kettest. Az utolsó percben Lake a büntetővonalról sem hibázott, 42-79.

A 4. negyed elején Lewis triplája után Doktor mesteri asszisztját Lake segítette be a játékszert, majd Zozó is betalált, 45-83. Lewis és Ruják lopta közelebb a hazaiakat, 50-83. Doktor újabb kosara után Alekszics megint időt kért. Hiába, Keller újra zsákolt egyet, majd Demeter és Lewis is triplákat szórt a hajrában, nálunk pedig Doktor volt újra eredményes, 65-89. Ezután Kovács Benedek is megmutatta, hogyan kell trojkát elsüllyeszteni, 65-92. Az utolsó percebn Funderburk dobott még egy kosarat, de ez már nem osztott, nem szorzott, 67-92.

Szép volt fiúk, jöhet a megérdemelt pihenés!  

A jó kezdés megalapozta a sikert. 

Gasper OkornNagyon elégedett vagyok a győzelemmel. Nem volt könnyű dolgunk, mert 3 nap alatt ez volt a második bajnokink, ráadásul csak a mérkőzés napján tudtuk meg, hogy Beni nem játszhat. Elismerés illeti a játékosaimat, mert nagyon jól reagáltak a kialakult helyzetre. Felhívtam a figyelmet arra, hogy jó ritmusban kezdjünk, mert az utóbbi mérkőzéseken ez nem mindig sikerült. Örülök, hogy sikerrel zártuk le ezt a két hetet és egy 5 győzelmes sorozattal mehetünk el egy kis pihenőre. Egy kívánságom van csak, hogy legyen olyan időszak, amikor mindenki egészséges és a teljes Falco megmutathatja, mit is tud!

Dragan Alekszics: Nagyon nehéz mérkőzés volt, jár a gratuláció a Falconak. A játék összes elemében jobbak voltak. A szombathelyi csapat fizikálisan fölénk nőtt és ránk erőltette a játékstílusukat. Nagyon okosan, fegyelmezetten játszottak, sajnos ez rólunk nem mondható el. Rengeteg hibát vétettünk elől és hátul is, amit egy Falco szintű csapat kíméletlenül kihasznál.

A következő 3 hétben a válogatott EB-selejtezői maitt nem játszunk bajnoki meccseket, legközelebb február 27-én lépünk pályára, akkor az Arena Savariában az Oroszlány csapatát fogadjuk. 

Fotó: pvsk-panthers.hu

Helyszínek, szervezők