Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.02.22 (Hétfő), 08:00

Hungast Szombathelyi KKA – ÉRD  27-29 (12-18)

K&H Liga, 12. forduló, Aréna Savaria Jv:

SZKKA: Tomasevics – Mayer 1, Bandelier 6, Horilszka 8, Pődör R. 3, Horváth P. 2, Varga N. 1 Csere: Christe (K), Wald, Orbán 3, Agbaba 3., Szendrei, Franka, Biró.

A második félidőt négy góllal megnyertük, de az első játékrészben túl nagy előnyt adtunk, így az Érd távozott győztesként az Aréna Savariából.

A remek formában lévő Érd együttesét látta vendégül az Aréna Savariában a Hungast Szombathelyi KKA NB I-es csapata a K&H Ligában. Gorilszka góljaival tartottuk a lépést a mérkőzés elején, de aztán elhibázott helyzeteink után a vendégek elhúztak kettő góllal. Gorilszka és Pődör Rebeka találataival 5-5-re egalizáltunk, de aztán sorban maradtak ki a ziccerek, 6-9-es állásnál azonnal időt kért Marosán György. Tomasevics hiába védett hétméterest, a túloldalon Györkös nem csak nagyokat hárított, egészpályáról is betalált, így már öttel, 12-7-re vezetett az Érd. A lövőhelyzeteink megvoltak, de rendre elpuskáztuk őket, így a szünetre nem tudtunk zárkózni, a félidőben hat góllal mentek a vendégek, 12-18-at mutatott az eredményjelző.

A második félidőben teljesen más SZKKA jött ki a pályára, csapatunk nem adta fel a mérkőzést. Összeállt a védekezésünk, majd hosszú gólcsendet Gorilszka tört meg. Bandelier 5. góljával feljöttünk négyre (16-20), majd emberhátrányban is nagyot küzdve tovább csökkentettük a különbséget, a 45. percben már csak hárommal ment az Érd (19-22). Tomasevics fontos védéseket mutatott be, ennek ellenére újra elhúzott öttel a vendégcsapat (19-24). Két gyors Orbán-góllal megint visszajöttünk, majd Pődör is betalált, 24-27. A hajrára két gólra zárkóztunk, de hiába harcoltunk nagyot a második játékrészben, a fontos pillanatokban megremegtek a hazai kezek. Bár a második félidőt négy góllal megnyertük, az Érd távozott győztesként az Aréna Savariából. A végeredmény SZKKA-Érd 27-29.

Az SZKKA - Érd mérkőzés videó összefoglalóját itt nézheti meg.

forrás: szombathelyikezilabda.hu 

Videó

Helyszínek, szervezők