Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.03.08 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 28, fordulójában vasárnap a Szombathelyi Haladás Németh Milán góljával 1-0-ra legyőzte a Soroksárt.

SZOMBATHELYI HALADÁS - SOROKSÁR SC 1-0 (0-0).

Szombathely, játékvezető: Kulcsár K.

HALADÁS: Verpecz  Schimmer, Mocsi, Németh Milán – Kállai, Kiss B., Holdampf, Bosnjak  – Tóth M., Dragóner, Debreceni. Vezetőedző: Mátyus János.

SOROKSÁR: Abu  – Gárdos, Csontos, Magyari, Pászka  Derekas, Hudák  – Csernik, Erdélyi, Takács Zs. – Szerető. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Mindkét csapat házi gólkirály hiányzik a kezdőből. A Haladás csatára Achilles-ín sérülése után felépült, de hosszú kihagyása miatt csak a kispadon kezd. A vendégeknél Lovrencsics Balázs - információink szerint - betegség miatt hiányzik. A csatár már a szerdai, Szentlőrinc elleni meccset is kihagyta. 

A Soroksár kezdte a játékot.

9. perc: Kapufa! Miközben a vendégjátékosok hazai kezezést reklamáltak a tizenhatoson belül, a labda a jobb oldalon felbukkanó elé Szerető elé került, aki 10 méterről a bal kapufát találta telibe. 

17. perc: Jobb oldali támadás után a hosszún üresen érkező Magyari óriási helyzetből, kilenc méterről az égbe lőtt. Lipcsei Péter egy óriási kiáltással vezette le feszültségét. A tréner nem hitt a szemének... 

20. perc: Az első Haladás-helyzet. Tóth Milán került helyzetbe a jobb oldalon, majd egy csel után 12 méterről, ballal a léc fölé lőtt. 

21. perc: Itt is egy kapufa! Debreceni 13 méterről a jobb kapufát találta el. 

25. perc: Újabb szombathelyi kapufa! Holdampf 14 méterről a bal kapufát találta telibe! 

30. perc: A szombathelyiek középhátvédjét, Mocsi Attilát kellett ápolni az alapvonal mögött, rúgást kapott a lábára.  De már minden rendben, Mocsi újra a pályán.

42. perc: Mocsi eddig bírta, leült a földre. A korábban megsérült védő lebicegett a pályáról, egyelőre tíz emberrel játszik a Hali.

44. perc: Mocsit kemény fából faragták, ismét visszaállt. 

45. perc: A harmadik Haladás-kapufa! Holdampf ívelt a tizenhatoson belülre, Debreceni védője mellett 13 méterről a jobb kapufát találta el. 

Két perc a ráadás.

Vége az első félidőnek.

II. FÉLIDŐ

Megkezdődött a második félidő. Mindkét csapat cserélt, a Haladásban Németh Márió állt be Tóth Milán helyére, a vendégcsapatban Szerető le, Rammadan be. 

56. perc: Magyari került helyzetbe a jobb oldalon, de Mocsi óriási becsúszással szögletre mentett. 

67. perc: Mocsi kapott sárga lapot. 

69. perc: GÓÓÓÓÓÓL! 1-0-ra vezet a Haladás. Németh Márió végzett el szabadrúgást a bal oldalról. A támadó azonban nem beívelte a labdát, hanem középre gurított, Németh Milán 18 méterről úgy lőtt a bal sarokba, hogy a labda egy védőről vágódott a hálóba (1-0). 

78. perc: Gárdos került helyzetbe középen, de 12 méterről jócskán a bal felső sarok fölé-mellé lőtt. 

81. perc: Németh Márió kissé jobbról, 18 méterről tüzelt, Abu vetődve védte a jobb sarokba tartó lövést. 

83. perc: Schimmer kapott sárga lapot.

84. perc: Csere a Haladásban,Kállai helyett Tóth Dávid állt be.

Négy perc lesz a hosszabbítás.

91. percMocsi megkapta második sárga lapját és ezzel a pirosat is. 

93. perc: Csere a Haladásban, Dragóner helyett Doktorics érkezett. 

Vége a mérkőzésnek,1-0-ra nyertünk!

Szombathelyi Haladás - Soroksár SC összefoglaló itt nézheti meg. 

Videó

Helyszínek, szervezők