Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.12.02 (Csütörtök), 08:00

Gólzáporos mérkőzésen szenvedtünk 8-3-as vereséget a házigazda Benfica ellen a Bajnokok Ligája-elitkörének első fordulójában. A világklasszisokkal teletűzdelt portugálok már az első félidőben négygólos előnyre tettek szert, innen pedig már csak megráncigálni tudtuk az oroszlán bajszát. Csapatunkból Dávid Richárd, Leandro Rezala, valamint csapatkapitányunk, Dróth Zoltán volt eredményes.

Szerdán este kezdetét vette együttesünk Bajnokok Ligája-menetelésének újabb fejezete. Elitkörös szereplésünket a világbajnokok, és érmesek sokaságát soraiban tudó, korábbi BL-győztes Benfica elleni találkozóval nyitottuk.

A házigazda portugálok kezdték bátrabban a mérkőzést, mi viszont többször is jól olvastuk a Benfica játékát, Dávid Richárdnak remek megelőző szerelései voltak, de mindenki pontosan tudta, hogy mi a feladata. A 2. percben aztán egy jobb oldalról élesen belőtt labda Jacarét találta meg a kapu torkában, és megszerezte a vezetést a pirosmezeseknek (0-1), majd egy minutumon belül egy kísértetiesen hasonló szituációból duplázott, 0-2 állt az eredményjelzőn. A kétgólos hátrány ellenére is szervezetten folytattuk a játékot, a 4. percben pedig a rutinos, BL-Final Four-t is megjárt Dávid Richárd okos akciójával szépítettünk (1-2). Ellenfelünk kontrolálta a játékot, de nekünk is akadtak helyzeteink, főleg Henrique veszélyeztetett.

A 10. percben ismét két gyors luzitán találat esett: az iráni VB-bronzérmes, Tayebi villant meg kétszer is, 1-4-re módosítva ezzel az állást. Ekkor Juanra Calvo vezetőedzőnk időt kért, ezt követően Dróth Zoltán, majd Henrique Diniz járt közel a gólszerzéshez. A játékrész végét is megnyomta a hazai alakulat, Alaszticsnak többször nagy bravúrra volt szüksége. Fits próbálkozásánál viszont már ő is tehetetlen volt, a 16. percben újra a hazi közönség örülhetett (1-5). A félidőben már nem változott az eredmény, négygólos portugál előnnyel vonultunk pihenőre.

A szünet után jeleztük, hogy nem adjuk könnyen magunkat, küzdöttünk és percekig nem igazán hagytunk komolyabb helyzetet kialakítani csoportellenfelünknek. Az első említésre méltó momentum egy Benfica-kapufa volt, ami után Hajmási Milán tudott felszabadítani. Kicsit lassult a mérkőzés irama, a hazaiak sem pörögtek akkora fordulatszámon, mint korábban, de azért megvillantották egyéni kvalitásaikat. A 25. percben aztán Rezala lódult meg, első kísérletét még védte a korábbi BL-győztes hálóőr, Roncaglio, ám második szándékból már a léc alá lőtte a labdát brazil légiósunk (2-5). Három minutum telt el, amikor ismét betaláltak a portugálok, Nilson vette be fejjel kapunkat (2-6).

A játékrész derekán vészkapusra váltottunk, ezáltal többet is birtokoltuk a labdát, akcióinkat pedig rendre sikerült veszélyes lövésekkel befejeznünk. Próbáltuk gyorsan járatni a labdát, megtalálni az üres embereket, hátrányunkból azonban nem sikerült faragnunk. A 38. percben időt kért mesterünk, közvetlenül utána Dróth Zoltán végezhetett el szabadrúgást, de ami ekkor nem ment be, az nem sokkal később már igen: egy Henrique-labdaszerzés után csapatkapitányunk egyedül törhetett kapura, szépen túljárt a védők eszén, találatával három gólra zárkóztunk (3-6). A végén aztán még utoljára megrázta magát a Benfica: Arthur, majd Bruno Cintra is beköszönt, ezzel pedig kialakult a párharc 3-8-as végeredménye.

A mérkőzésen megtisztelt minket jelenlétével dr. Halmai Miklós, Magyarország portugáliai nagykövete, aki gratulált elnökünknek, Homlok Zsoltnak. Nagykövet Úr egy üzenetet is átadott, melyben Rui Costa, a Benfica elnöke fejezte ki elismerését csapatunknak.

Holnap már újabb erőfelmérő vár csapatunkra, Magyar idő szerint 18 óra 30 perces kezdettel a spanyol bajnokság tavalyi ezüstérmese, a Levante UD ellen lépünk pályára.

Juanra Calvo: “A mai mérkőzés a fejlődésünket szolgálta, mert ez más színvonalú játék, mint amit a hazai bajnokságban megszokhattunk. Sokkal gyorsabbnak kell lenni, nagyon szervezetten védekezni, de úgy gondolom, hogy nagy hasznunkra fog válni a jövőben. Voltak periódusok, ahol remek teljesítményt nyújtottunk: jól védekeztünk, ami a Benfica ellen rendkívül nehéz, valamint öt a négy ellen tudtunk dominálni. Remélem a következő meccsen már kamatoztatni fogjuk mindezeket és jobbak leszünk”

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA-ELITKÖR D-CSOPORT 1. FORDULÓ

HALADÁS VSE – SL BENFICA

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Vas Ádám

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

SL Benfica: Diego Roncaglio – Arthur, Rafael Henmi, Nilson Miguel, Jacaré, Martim Figueira, André Sousa, Ferreira Silvestre, Afonso Jesus, Robinho, Ivan Chishkala, Hossein Tayebi, Bruno Cintra, Fits

Vezetőedző: Jose Mendez                                                                                                                        

Gólszerzők: Dávid Richárd (4’), Leandro Rezala (25’), Dróth Zoltán (38’), ill. Jacaré 2 (2’, 3’), Hossein Tayebi 2 (10’, 10’), Fits (17’), Nilson Miguel (28’), Arthur (39’), Bruno Cintra (40’)

Sárga lapok: Henrique Diniz (2’), Dávid Richárd (21’)

forrás: haladasvse.hu

 

 

Videó

Helyszínek, szervezők