Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.11.09 (Kedd), 08:00

A Simple Liga női labdarúgó NB I. tizedik fordulójában a Haladás-Viktória FC nagy csatában 2-1-re legyőzte az Astrát.

Haladás-Viktória FC–Astra-Activtek HFC Üllő 2-1 (1-1). – Haladás Sportkomplexum, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalydy.

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Kovács V. – Urbán, Szil, Nagy D. (Kiss-Lantos, 63.), Vladulescu – Bódai (Varró, 92.), Koprena. Edző: Székely Tibor.

Astra: Török – Rozmis, Gelb (Szennai, 74.), Vicsek (Dencz, 84.), Király – Szakonyi, Véninger, Vidács, Árvay – Erdész, Nádudvari (Kós, 60.). Edző: ifj, Bene Ferenc.

A vasiaktól sérülés, betegség és különböző okok miatt Horti, Sweatman, Nagy Vanessa, Herczeg, Németh Zsófia és Németh Mirtill hiányzott. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, uralták a játékot, a vendégek védekeztek. A 9. percben Vladulescu kapott labdát középen, majd a kapust kicselezve a kapuba helyezett (1-0). Eseménytelen mezőnyjáték jután a 20. percben a vasiak elpasszolták a labdát a tizenhatosuk előterében, Árvay pedig köszönte az ajándékotés 12 méterről a jobb sarokba lőtt (1-1). A folytatás kiegyenlített játékot hozott – komolyabb lehetőségek nélkül.

Szünet után is változatos, jó iramú játékkal teltek a percek. Valamivel a hazaiak futballoztak veszélyesebben, de komoly lehetőséget nem sikerült kidolgozniuk. Mindkét csapat játékában rengeteg volt hiba. A 77. percben jobb oldali szöglet után Gődér nyolc méterről alig lőtt a jobb sarok mellé. Pár perccel később Vidács bal sarokra tartó bombáját bravúrral tolta szögletre Bíró. A 86. percben Koprena ívelt szabadrúgásból a kapu elé, Szil lefejelte Urbán elè, a középpályás 12 méterről a bal sarokba helyezett (2-1). A 92. percben Kiss-Lantos ugrott ki a jobb oldalon, de a kifutó kapus felett 15 méterről a léc fölé lőtt.

 

Változatos mérkőzésen a szombathelyiek nagyot küzdöttek és megérdemelten nyertek.

Helyszínek, szervezők