Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.12.03 (Péntek), 08:00

Bajnokok Ligája-elitkörös futsalcsapatunk 3-2-es vereséget szenvedett a spanyol Levante ellen, így már biztosan nem végezhetünk a csoport továbbjutást jelentő első helyén. A második játékrészben kétgólos hátrányból álltunk fel Sipos Gergőnek, valamint egy zseniális Dróth Zoltán akcióból született öngólnak köszönhetően, a hajrában azonban riválisunk tudta megszerezni a mindent eldöntő találatot.

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA-ELITKÖR D-CSOPORT 2. FORDULÓ

HALADÁS VSE – LEVANTE UD 2-3 (0-2)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Levante UD: Fede - Rubi, Maximiliano Rescia, Mario Rivillos, Pedrito, Néstor Berga, Araca, Rafa Usín, Marc Tolrá, Gallo, Hamza Amessaoud, Roger Serrano, Cayetano Catalán, Pachu

Vezetőedző: Diego Ríos

Gólszerzők: Sipos Gergő (22'), Hamza Amessaoud (29', öngól), ill. Hamza Amessaoud (14'), Araca (17'), Gallo (38')

Sárga lapok: Dróth Zoltán (8’), Vas Ádám (8’), Kovács Máté (26’), Alasztics Marcell (26’), ill. Hamza Amessaoud (7’), Rafa Usín (15’), Mario Rivillos (26’), Roger Serrano (26’)

Kevesebb, mint 24 órával a tegnapi, Benfica elleni találkozót követően várt ránk a következő párharc Európa legjobb 16 csapata között. Ellenfelünk ezúttal a spanyol bajnoki ezüstérmes, Levante együttese volt, aki hozzánk hasonlóan vereséggel indította a tornát, az ukrán Uragantól kapott ki 5-3-ra. Brazil légiósunk, Henrique Diniz játékára a fő fordulóban a Luxol St. Andrews, valamint a tegnapi mérkőzésen kapott sárga lapjai miatt nem számíthattunk.

A Levante már az elején igyekezett ránk erőltetni saját akaratát, Alasztics Marcellnek több alkalommal is bravúrt kellett bemutatnia. Ahogy telt az idő, úgy vált egyre kiegyenlítettebbé a játék, felbátorodtunk, ennek pedig két Sipos Gergő-helyzet lett a gyümölcse. Enyhültek a spanyol rohamok, de távoli löketeik rendre veszélyesek voltak, nálunk Dávid Richárd szabadrúgása ment el nem sokkal a kapu mellett, majd Hajmási kapott jó labdát a jobb oldalon, de nem sikerült gólra váltani a lehetőséget. Labdabirtoklásunk feljavult, ráadásul többször is sikerült a csíkosmezeseket hibára késztetnünk a labdakihozataloknál. Dróth Zoltán helyzetét egy veszélyes szabadrúgás-variáció követte, nem sokon múlt a vezető találatunk. A 12. percben vezetőedzőnk időt kért, de ezalatt csoportellenfelünk is rendezte sorait, így válogatott hálóőrünknek akadt dolga, a 13. percben azonban egy elpasszolt labdát követően megszerezte a vezetést a Levante (0-1). Brazil légiósunk, Luiggi Longo ezúttal is bátran játszott, a gólszerzés azonban nem akart összejönni. Nem úgy a spanyoloknak, akik – miután összegyűjtöttük ötödik faultunkat – a 17. minutumban egy legurított szabadrúgás után megduplázták előnyüket (0-2). A hajrát megnyomtuk, az utolsó nagyobb helyzetünk Sipos Gergő nevéhez fűződött, végül kétgólos Levante-vezetéssel ért véget a játékrész.

Remekül kezdtük a második húsz percet, Rezala harcos labdaszerzése után Sipos Gergő megszerezte első találatunkat a 22. percben (1-2). Megtört a jég, jó hatással volt ez a teljesítményünkre is, és felvállaltuk a nyílt sisakos támadójátékot. Hajmási átadása után Rezala vétett ziccert, majd következett egy paprikás hangulatú periódus: előkerültek a sárga lapok is. A folytatásban a kedélyek lecsillapodtak, de a tempóból nem vettek vissza a felek, mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek. A 30. percben aztán Dróth Zoltán váratlan és szemfüles sarkazásába ért bele Hamza Amessaoud, a játékszer a kapuban kötött ki, ez pedig az egyenlítést jelentette számunkra (2-2).

Ekkor kezdődött az igazi harc a pontokért, nagy hőfokú csata zajlott a pályán. A 33. percben egy ütközés következtében erősen megütötte a fejét Alasztics Marcell, le is kellett hozni a pályáról. Ekkor trénerünk időt kért, majd Gyimesi Máté érkezett a kapunkba, aki parádés védésekkel szállt be a mérkőzésbe. Öt perccel a lefújás előtt öt a négy elleni játékra váltottunk, rendületlenül mentünk előre a három pontért. Ziccer azonban az andalúzok előtt adódott, ám a visszagurított labdát a kapu jobb alsó sarka mellé lőtték. Szűk három minutum volt vissza, amikor a piros-kékek is vészkapusra álltak át, ezt pedig Gallo révén gólra is tudták váltani (2-3). A hátralévő időben mindent megtettünk a pontmentésért, de már nem sikerült egalizálnunk, így egygólos vereséget szenvedtünk.

A holnapi szünnapot követően, az elitkör utolsó fordulójában szombaton 18 órakor lépünk pályára, az ukrán Uragan Ivano-Frankvisk ellen zárjuk a minitornát. Az összecsapáson a két sárga lap miatti eltiltását letöltő Henrique Diniz játékára már számíthat Juanra Calvo vezetőedzőnk, Kovács Máté viszont a Hammarby elleni mérkőzés után ma megkapta második sárga lapját, így ő nem állhat a csapat rendelkezésére.

Juanra Calvo: „Tegnap az első félidőben nem játszottunk jól a Benfica ellen, de utána remekül teljesítettünk, ma pedig a tavalyi spanyol döntős ellen nagyszerűek voltak a fiúk. Sokat fejlődtünk, és nagyon örülök, hogy egy ilyen együttes ellen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Úgy gondolom, hogy még egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz a célunkhoz, hogy Európában is megálljuk a helyünket a topcsapatok között, és egyre jobbak legyünk”

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők