Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.01.23 (Hétfő), 08:00

A jól sikerült első félidő után a másodikban nem tudtuk játszani a saját játékunkat, de a bajnokság szempontjából semmi sincs veszve, hiszen most értünk a szezon feléhez.

Vérbeli rangadóhoz méltóan felfokozott hangulatban és őrült tempóban indult a listavezető Vasas elleni hazai csúcsrangadó az Aréna Savariában. A nagy rohanásba aztán bele-bele hibáztunk, amit kihasznált az éllovas és ellépett négy góllal, 4-8. A hazai időkérés után rendeztük a sorokat és gyorsan ledolgoztuk a hátrányt. Hiába kértek időt a fővárosiak, az egyenlítést követően fordítottunk is és átvettük a játék irányítását. Pattanásig feszültek az idegek a pályán és a nézőtéren is, főleg a kőkemény védekezésünknek köszönhetően öt perccel az első félidő vége előtt már három gól volt az előnyünk, 12-9. A nagyszünetig nem változott a különbség, elképesztően izgalmas első harminc perc után 15-12-es állást mutatott az eredményjelző.

A remek első játékrész után álmosan kezdtük a második félidőt, gyorsan egyenlített is a Vasas, de pillanatok alatt megráztuk magunkat és visszavettük a vezetést. A folytatásban hullámvölgybe kerültünk, a vendégek nem hagyták, hogy játszani tudjuk a saját játékunkat és a védekezésünk sem működött hatékonyan. A kihagyott ziccerek és szerencsétlen kapufák után nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a hajrára, nyolc perccel a vége előtt öttel, 22-27-re vezetettek a piros-kékek. Pődör Zoltán időkérése után még indítottunk egy nagy rohamot, feljöttünk egy találatra, de az éllovas nem engedte ki a kezéből a győzelmet és elvitte a két pontot. Bár elszenvedtük második hazai vereségünket a szezonban, de a bajnokság és a céljainkat tekintve semmi nincs veszve, hiszen még csak most értünk a pontvadászat feléhez és ott maradtunk a nagyon szoros élbolyban. A negyedik helyről várjuk a folytatást, jövő hétvégén pedig rögtön javíthatunk az ötödik Komárom vendégeként.

Köszönjük Szurkolóink támogatását!

Szombathelyi KKA – Vasas SC 29-31 (15-12)

NB I/B 15. forduló, Aréna Savaria, 600 néző Jv: Bujdoso, Horváth V.

SZKKA: Christe – Kiskartali 2, Pődör R. 7, Szmolek 3, Tanaskovics, Kulcsár D. 4, Varga N. 2. Csere: Horváth A. 4, Pődör B. 5, Balogh P. 2, Győri, Szendrei, Biró, Fritz (K), Balog (K) Vezetőedző: Pődör Zoltán.

Helyszínek, szervezők