Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.02.24 (Hétfő), 08:00

A labdarúgó NB II. 25. fordulójában a sok helyzetet elhibázó Haladás ellen a Budaörs az utolsó percben egyenlített.

Budaörsi SC–Szombathelyi Haladás 1-1 (0-0)
Tatabánya, 300 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette
: Horváth T.
Budaörs: KOVÁCS P. – Fényes, Medgyes, Gyurácz, Forgács – ZSIDAI, Sajbán, Pethő (Stieber A., 46.), Szabó B. (Bakos, 74.) – Molnár Cs. (Molnár T., 54.), Zsóri. Edző: Bognár György. 
Haladás: Verpecz – Schimmer (Rácz, 43.), Jagodics, Devecseri, NÉMETH MILÁN – TÓTH D., Holdampf – Kiss B. (Szekér, 79.), Jancsó (Farkas, 46.), BOSNJAK – Tóth-Gábor. Edző: Mátyus János.
Gólszerzők: Tóth-Gábor (59.), Molnár T. (90.).
Sárga lap: Holdampf (52.), Tóth-Gábor (57.), Szabó B. (58.), Jagodics (61.), Zsóri (92.).

Az első helyzet a vasiak előtt adódott: Tóth-Gábor Kristóf tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, éles szögből leadott lövése a gólvonal előtt gurult végig. A szombathelyiek irányították a játékot, a budaörsiek csak kontrákból próbáltak veszélyeztetni. A 29. percben egy szép szombathelyi akció végén Tóth-Gábor lépett ki, majd egy csel után 12 méterről lőtt, a kapus lábbal védett. Négy perc múlva ismét Tóth-Gábor került helyzetbe, de 15 méterről, jobbról a bal felső sarok mellé lőtt. A félidő hajrájában Schimmer Szabolcs megsérült, hordágyon kellett levenni a pályáról. Az első félidőben a Haladás nagy fölényben futballozott, szinte állandóan a hazai tizenhatos előtt pattogott a labda.

 

Szünet után sem változott a játék képe. Az 54. percben Ismét Tóth-Gábor szerezhetett volna gólt, a támadó 24 méteres lövését bravúrral tolta szögletre a budaörsi kapus. Az 57. percben Németh Milán balról, egy csel után lőtt, a kapus védett, a kipattanót Tóth-Gábor öt méterről a kapu közepébe fejelte (0-1). Az 58. percben 25 méteres lövését tolta a léc fölé Verpecz. A vasiak jóval veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, előbb Jagodics fejesét mentették a gólvonal elől, majd Tóth-Gábor távoli lövése suhant el centikkel a bal sarok mellett. A szombathelyiek szemre is tetszetős támadásokat vezettek, szépen hozták ki a labdát és gyorsan felépítették támadásaikat – nem ültek rá az eredményre, uralták a meccset. A 87. percben Farkas 16 méteres szabadrúgása alig ment el a felső léc felett. A 90. percben aztán a semmiből egyenlített a Budaörs. Egy jobb oldal beadást Sajbán fejelt kapura, Verpecz még bravúrral védett, a kipattanót Zsidai jobbról középre emelte, érkező Molnár Tibor pedig a hálóba sodorta a labdát (1-1).


A Haladás a rossz minőségű pályán jól futballozott, szinte végig uralta a találkozót, rengeteg helyzetet kidolgozott és hagyott ki. A vasiak vezetésük után újabb gólokat akartak rúgni, ám peches körülmények között végül kaptak egyet. 
 

Mátyus János: – Iszonyú kemény hét után léptünk pályára, a szerdai kupameccs miatt 120 perccel a lábunkban.  Az első negyedóra kiegyenlített játéka után végig kézben tartottuk az irányítást, meg is szereztük a vezetést. Ám azt meg kell tanulnunk, hogy ennyi lehetőségből – főleg idegenben – további gólt, gólokat kell szereznünk és lezárni a mérkőzést. Nagyon fájdalmas az utolsó percben egy ilyen gólt kapni. Pozitívum, hogy jól játszottunk, nem kaptunk ki, megmaradt a veretlenségünk. Viszont vasárnap nincs mese, a Dorogot le kell győznünk.

Helyszínek, szervezők