Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.11.20 (Péntek), 08:00

Az MKSZ által kiírt valamennyi kézilabda-bajnokság folytatódhat.

A Magyar Kézilabda Szövetség mai tájékoztatása szerint folytatódhatnak a kézilabda-bajnokságok, így a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapatai is folytathatják szereplésüket a gyermekbajnokságoktól kezdve a felnőtt NB I-ig. Az MKSZ arról is tájékoztatott, hogy minden kézilabda-mérkőzést zárt kapuk mögött kell rendezni. 

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az MKSZ közleményét:

"A kormányrendelet szerint a versenyszerű sport folytatódhat, amatőr és hivatásos szinten egyaránt, így a szabályozás alapján valamennyi, az MKSZ által kiírt országos bajnoki és kupasorozat folytatódhat, és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt megyei bajnokságok küzdelmei is tovább játszhatók.

A versenyszerűen sportolók számára tartott edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából, edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából este 20 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás. Ennek értelmében lehet estébe nyúlóan edzésekre járni, tehát 8 óra után edzeni, vagy 8 után hazaérni, vagy 8 után menni edzésre, de okirattal kell ezt igazolni.

Zárt kapus mérkőzések

Valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni, az MKSZ Szakmai- és Versenybizottságának 54./2020 (IX.04.) számú határozatában foglalt feltételek szerint, az MKSZ COVID-protokolljának betartása mellett."

A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan nyomon követi a járványhelyzetet, a jogszabály-változásokat és a sportágon belüli adottságokat, és szükség esetén további döntéseket hoz a versenyrendszerrel kapcsolatos kérdésekről.

forrás: szombathelyikezilabda.hu

Helyszínek, szervezők