Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.03.21 (Hétfő), 08:00

A Simple női labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében a Haladás-Viktória simán, 4️⃣-0️⃣-ra verte a Diósgyőrt.

Haladás-Viktória FC–Diósgyőri VTK 4-0 (1-0). Haladás Sportkomplexum, 150 néző, női Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, negyeddöntő, vezette: Iványi.

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Urbán V. (Kováts, 88.), Gődér, Kovács V. – Koprena (Varró, 86.), Sweatman, Feketevíziová (Nagy D., 88.), Herczeg (Németh M., 88.) – Szil (Kiss-Lantos, 76.), Vladulescu. Edző: Székely Tibor.

DVTK: Ádám – Somogyi, Palama, Ónodi, Boros – Geréd, Barker, Sandu (Havasi, 78.), Mikó (Vígh, 58.) – Krisztin, Bradic. Edző: Bém Gábor.

A vasiaknál Balogh és Horti leült a kispadra, de sérülés illetve betegség miatt még egyikük sem volt bevethető. Nagy Vanessza keretben sem volt, a csatár lebetegedett.

Kiegyenlített játékkal teltek az első percek, aztán a diósgyőriek kerültek enyhe mezőnyfölénybe. Helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 18. percben Herczeg 13 méterről, balról a jobb oldalhálóba bombázott. Egy perc múlva Németh Adél szépen ment el a jobb szélen, középre adott labdáját a hosszú oldalon érkező Herczeg elé fejelték, a román válogatott támadó 12 méterről, éles szögből óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0). Aztán Bradic lógott meg egy védelmi hiba után, lövését Bíró biztosan fogta. Változatos volt a meccs, a vasiak nem ültek rá az eredményre, mentek előre, rohamoztak a második gólért. A vendégek is próbálkoztak, de nem boldogultak a remekül záró védelemmel.

Szünet után az 51. percben Szil jobbról leadott lövése a hosszú oldalon érkező Feketevíziovához pattant, aki öt méterről a kapu közepébe lőtt (2-0). Két perc múlva Németh Adél hat méterről, nagy helyzetből a jobb sarok mellé lőtt. A 62. percben Ónodi utolsó emberként buktatta Szilt – a játékvezető kiállította a diósgyőri labdarúgót. A 66. percben Szil lövését Ádám kiütötte, Gődér öt méterről a léc alá helyezett (3-0). Majd Vladulescu lógott meg a bal szélen, 15 méteres lövését Ádám bravúrral a kapu fölé nyomta. Egykapuzott a hazai csapat. Vladulescu remek pörgetését Koprena lőtte 16 méterről a bal sarok mellé. A 82. percben Herczeg bal oldali szögletét Urbán hat méterről a jobb sarokba fejelte (4-0).

A Haladás-Viktória végig uralta a mérkőzés magabiztosan nyert és teljesen megérdemelten jutott az elődöntőbe. A helyzetek alapján akár nagyobb arányban is nyerhetett volna csapatunk.

Videó

Helyszínek, szervezők