Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.09.02 (Hétfő), 08:00

Az NB II. 7. fordulójában Dorogon 1-1-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás.

Dorogi FC-Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1).

Dorog, 700 néző, játékvezető: Móri

Dorog: MURSITS - Beke, Kitl, Papp, Forró (Délczeg, 79.) - Dlusztus, Lencsés, Nyíri (Földi, 31.), Barna - Tomás, Paudits (Csillag, 92.). Edző: Németh Szabolcs.

Haladás: Gyurján – Tóth D. (Medgyes, 72.), Jancsó (ESZLÁTYI, 34.), Jagodics, Németh Milán, BOSNJAK – Nyári, Kiss B., Holdampf – Németh Márió – Gaál (Novák, 64.). Edző: Supka Attila.

A statisztika a vasiak mellett szólt: a zöld-fehérek a dorogiak elleni utolsó 13 bajnokijukat megnyerték, utoljára 1971-ben szerezte pontot a Komárom-Esztergom megyeiek a Haladás ellen. Kánikulai melegben, 34 fokban kezdődött a találkozó. a Halit 120 szurkolója kísérte el.

Az első húsz percben mezőnyjáték folyt, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A félidő derekán elrendelt ivószünet a hazaiakat rázta fel. A 23. percben egy előreívelt labdát Tóth Dávidtól elvettek, a középre ívelést Gyurján lehúzta, ám kiejtette kezéből a labdát, az érkező Paudits pedig öt méterről a kapuba lőtt (1-0). Félóra elteltével magára talált a Haladás, előbb Gaál szerzett lesgólt, majd Németh Márió lőtt 18 méterről a jobb sarok mellé. A 41. percben Eszlátyi kapott labdát a jobb oldalon és 12 méterről a kapu közepébe lőtt (1-1).

Szünet után átvette az irányítást, dominált a Haladás. Az 51. percben Gaál lépett ki a jobb oldalon, de a jobb sarok mellé lőtt. Hat perc múlva Petró 35 méteres lövését mentette a bal sarok elöl Mursits. A 68. percben Novák megelőzte védőjét, majd Mursits mellett is elhúzta a labdát a bal szélen, de kisodródott és a jobb kapufát találta el.A 74. percben egy dorogi kontra után Tomás jobbról leadott lövését védte bravúrral Gyurján. Az utolsó húsz percben mindkét csapat ment előre a győztes gólért. A 87. percben Bosnjak bal oldali beadását Novák hét méterről a bal sarok mellé fejelte. Két perc múlva Bosnjak beadására Novák érkezett, akit ellöktek. A játékvezető továbbot intett, a labda Nyárihoz került, aki azonban a bíró sípjára, a büntetőre várt - a középpályást szerelték.

A Haladás a második félidőben sokal jobban futballozott, mint a Budaörs ellen, de kihagyta helyzeteit. A mieink három lesgòlt is lőttek, mindegyik nem tűnt annak...

forrás: http://www.haladas.hu

Helyszínek, szervezők