Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.03.20 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Lig 28. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-re végzett a Pécsi MFC-vel.

SZOMBATHELYI HALADÁS–PÉCSI MFC 1–1 (0–0) Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 928 néző. Vezette: Móri Tamás (Becséri Gergely, Bertalan Dávid).
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Nyíri (Horváth R., 81.), Zvekanov, Devecseri, Németh Milán – Simut, Csilus Á., Rácz B., Doktorics (Csernik, 66.)  Borvető, Molnár R. (Tóth M., 75.). Edző: Michal Hipp
Pécsi MFC: Helesfay  Svedjuk, Rácz L, Pejovics, Katona L. – Kesztyűs, Krausz – Gera Z., Harsányi (Major, 68.), Kocsis B. – Tóth-Gábor (Szabó M., 68.). Edző: Weitner Ádám
Gólszerzők: Simut (60.), ill. Svedjuk (65.).

11. perc: Gera 20 méterről, középről lőtt kapura, Verpecz fölé tolta a labdát 

54. perc: Borvető 12 méteres lövését védte bravúrral Helesfay.

60. perc: Tűzijáték a pécsi kapu előtt. Borvető, majd levágódott a védőkről, majd Rácz a jobb oldalon érkező Simut elé tálalt, akiigazítás nélkül, 11 méterről a jobb felső sarokba bombázott (1–0). 

65. perc: Egy bal oldali beadást Verpecz öklözött ki, a középen érkező Svedjuk 22 méterről, egyből, ballal a bal felső sarokba lőtt (1–1). 

88. perc: Gera lépett ki a jobb oldalon kissé lesgyanús szituációban, de 10 méteres lövését Verpecz bravúrral védte. Miként pár másodperccel később Kocsis 17 méteres lövését is.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, mindkét oldalon akadtak helyzetek. Aztán a félidő derekára kissé visszaesett az iram, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A pécsieknél volt többet a labda, de igazán komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a vendégeknek. Az első félidő végére aztán ellaposodott- egyúttal kicsit feszültebbé vált - a találkozó, több volt a kemény belemenés, mint a formás akció. Szünet után érdekesebbé vált a meccs, a vasiak egy szép lövéssel megszerezték a vezetést, amit a pécsiek egy hasonlóan mutatós lövéssel gyorsan kiegyenlítettek. Változatos volt a meccs – sok szabálytalansággal fűszerezve. Az utolsó percekben aztán a pécsiek ziccert hibáztak. Változatos, eseménydús összecsapáson igazságos döntetlen született.

forrás: https://www.haladas.hu/

További Programok

Helyszínek, szervezők