Adatok betöltése...

Programok

Zene/Koncert

Zene/Koncert

2018.03.24 (Szombat), 19:00

    1
  • Műfaj:

    • komolyzenei koncert
  • Belépőjegy:

    • Jegyárak: 1500 Ft, 3000 Ft

A Sárvári Oratórikus Kórus egész estés koncertre készül, ahol Marty Haugen: Az élet kenyere című musicalét adja elő. Az eredeti Feast of life címet viselő darab szövege Lukács evangéliuma alapján íródott, melynek magyar változatát dr. Szalai Ferencné készítette.

A 11 tételből álló darab Jézus életét mutatja be, didaktikusan eleveníti meg a Megváltó 33 évének legfontosabb eseményeit, az énekes részeket párbeszédek kötik össze. A tételek során felelevenedik a betlehemi születés eseménye az angyalokkal és a pásztorokkal (Várunk Rá, jöjj Emmanuel!), majd hallhatjuk Jézus bemutatkozását a názáreti zsinagógában (Az Isten felkentje), a tanítványok meghívását (Vedd kereszted, kövess!), a passió történetét (Nézz ránk, Megváltónk!), valamint a feltámadás utáni találkozást a tanítványokkal (Emmausi úton).

Jézus tanításai, legfontosabb példabeszédei is megszólalnak a zene és a színjátszás nyelvén, többek között láthatjuk az irgalmas szamaritánus (Ki szeret engem?), és a tékozló fiú (Isten arca felderül) történetét.

Az egész művet keretbe foglalja a vendégség, a lakoma, melynek részese maga a közönség is.

A darab központi alakja természetesen Jézus, akit Horváth Róbert, az oratórikus kórus szólóénekese alakít, illetve a bibliai történeteket hallgató gyerekek, akiket az oratórikus kórus gyermekkórusának tagjai játszanak.

A Fehér Imre grafikus által megálmodott képi világú, igényes díszlettel és jelmezesen előadott darab igazi élményt nyújt majd minden korosztály számára.

A darab különleges értéke a zenei megformáltsága, mely egyedülálló, Magyarországon csak ritkán hallható. Az amerikai Marty Haugen zenéje fiatalos, felcsendül benne gospel, dzsessz, soul, blues, rock, valamint héber és szláv dallamvilág, sőt eredeti gregorián motívum is. Vidámság és örömzene hatja át az egész művet, melyet táncbetétek színesítenek majd.

Az énekszólókra és négyszólamú vegyes karra írt darabban az oratórikus kórus - az ókori görög színházak kórusaihoz hasonlóan - megerősíti és összefoglalja a látottakat, a témákat pedig a szólóénekes vezetik fel. A több mint 80 énekest és a 6 tagú zenekart (Csizmadia Éva fuvola, Dörnyei Roland zongora, Kiss Gábor és Paukovics Gergely gitár, Vajda András és dr. Wächter Walter dob) dr. Szalai Ferencné vezényli.

Az előadásra 2018. január 1-jétől 1.500,- Ft és 3.000,- Ft értékben kaphatók jegyek Szombathelyen a Bartók Teremben, Celldömölkön a Kemenesaljai Művelődési Központban, és Sárváron a Lilaudvar Kávéházban (Batthyány u.41.) valamint interneten a http://sok.info.hu/jegy weboldalon.

Előadások: 
Celldömölk, Kemenesaljai Művelődési Központ: 2018.03.03. (szombat) 18 óra.
Szombathely, Bartók Terem: 2018.03.24. (szombat) 19 óra, és 03.25. (vasárnap) 15 óra.

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők