Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.06.11 (Péntek), 08:00

Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu 4-1 (2-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dávid Richárd, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Nagy Kevin, Horváth Péter (c), Sipos Gergő, V. Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Henrique Diniz, Vidák Balázs.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez
Másodedző: Sziffer András

Berettyóújfalu: Sándor Máté, Horváth Norbert, Nagy Imre, Rábl János, Rafinha Da Silva, Mezei Dávid, Diece De Oliveira, Rézműves Tibor, Szabó Péter, Gál István, Kártik Zsombor, Nagy Dániel, Takács Zoltán, Yubero De Luis.
Vezetőedző: Sergio Cabrera
Másodedző: Trencsényi János

Gólszerzők: Nagy Kevin (11., 21.), Dróth Zoltán (16.), Dávid Richárd (25.) illetve Nagy Imre (39.)

Futsalcsapatunk lenyűgöző játékkal, 4-1-re győzte le a Berettyóújfalu csapatát a döntő 4. fordulójában, és lett története során először magyar bajnok. Szurkolóink egy emberként biztatták a mérkőzés utolsó percéig együttesünket, és ünnepeltek játékosainkkal a lefújás után.

Negyedszer is egymásnak feszült az ország két legjobb csapata, ezúttal ismét otthonunkban fogadtuk a MVFC Berettyójfalu együttesét. A vendégek a túlélésért játszottak, míg nekünk karnyújtásnyira volt a történelmi bajnoki címünk, hiszen a mérkőzés előtt 2-1 volt az állás a javunkra a három nyert meccsig tartó párharcban. Érezték a szurkolók is, hogy játékosainknak nagy szüksége van a támogatásra, zsúfolásig megtelt a Haladás Sportkomplexum. Ahogy a korábbi találkozókon, úgy sajnos ezúttal is csak a lelátóról segíthette társait Milos Simic, Darrieer és Gyimesi Máté, akik sérülés miatt nem állhattak rendelkezésére Juanra Calvo vezetőedzőnknek. A kezdő sípszót követően hatalmas elánnal kezdtünk, védekezésre kényszerítve ezzel a hajdúságiakat. Dróth Zoltán és Vas Ádám lövését még blokkolták a védők, de Sipos Gergő, valamint Nagy Kevin kísérletét már Sándor Máténak kellett hárítania. A Mezei Vill két kósza akcióját válogatott kapusunk, Alasztics Marcell könnyűszerrel hatástalanította, a játékrész közepére pedig már csak az volt a kérdés, hogy mikor születik meg az első Haladás-gól. A 11. percben be is ért koncentrált támadójátékunk, Sipos Gergő próbálkozását még kivédte ellenfelünk hálóőre, azonban a lecsorgó labdára jól érkezett Nagy Kevin, és szerezte meg vezetést csapatunknak (1-0). Úgy tűnt, hogy már a 14. percben növelhetjük előnyünket, egy felívelésre Dróth Zoltán ugrott fel védőjével, a kapujából rosszul mozduló Sándor elütötte támadónkat, így büntetőhöz jutottunk, de Henrique Diniz a kapufát találta el. Két minutummal később viszont tapasztalt támadónk, Dróth Zoltán már nem hibázott: válogatott csatárunk Yubero passzát csípte el és 9 méterről elemi erővel bombázott a hosszú sarokba (2-0). A szünetig két helyzetet dolgoztak ki a vendégek, de Alasztics Marcell vezérletével megőriztük kétgólos vezetésünket.

A második játékrészben szinte azonnal növeltük előnyünket: a 21. percben Nagy Kevin bámulatos löketével már 3-0 állt az eredményjelzőn (3-0). A vendégek azonnal kikérték idejüket, és öt a négy elleni játékra váltottak, azonban kiválóan védekező gárdánk felkészülten fogadta ezt a taktikai elemet, és nem hagyta eredményesen játszania a Berettyóújfalunak. Támadásban pedig továbbra is nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, Nagy Kevin ezúttal előkészítő szerepkörben tündökölt és hozta helyzetbe Dróth Zoltánt, akinek lövését a gólvonal elől rúgták ki a védők. A 25. percben aztán a hosszú sérüléséből felépült Dávid Richárd is feliratkozott a góllövők listájára, a kivetődő kapusról kipattanó labdát másodszor már nem hibázta el (4-0). A hátralévő időben is vészkapussal próbálkozott a Mezei Vill, de csak egy utolsó perces szépítő találatra futotta belőle, Nagy Imre állította be a 4-1-es sikerünk végeredményét. A lefújást követően megkezdődött az örömünnep, percekig tartó vastapssal jutalmazták szurkolóink csapatunk egész szezonos teljesítményét. Együttesünk 10. évfordulóján megszerezte első bajnoki aranyérmét, így ősszel már a nemzetközi porondon is megmérettethetjük magunkat a Bajnokok Ligája küzdelmeiben.

Juanra Calvo, vezetőedző: - Egy nagyon hosszú és fárasztó szezon végén vagyunk. Büszke vagyok a játékosaimra, akik mindent megtettek az egész szezon során az álmunkért. Az első perctől domináltunk, és tudtam, ha mi szerezzük az első gólt, valamint úgy játszunk, mint a legutóbbi hazai mérkőzésünkön, akkor meglesz a győzelem. Köszönjük szépen a szurkolók támogatását, nélkülük sokkal nehezebb dolgunk lett volna.

A mérkőzés legszebb pillanatai itt visszanézheti.  

forrás: haladasvse.hu

Videó

Helyszínek, szervezők