Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.02.20 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-2-es döntetlent játszott a BFC Siófokkal.

Szombathelyi Haladás-BFC Siófok 2-2 (1-0)Szombathely. Haladás Sportkomplexum, 872 néző. Vezette:: Kovács J. Zoltán (Rózsa Dávid, Ring Kevin).

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Nyíri (Doktorics, 80.), Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Rácz, Csilus (Zvekanov, 80.), Horváth R. (Simut, 57.) – Molnár R., Csernik (Csonka, 88.). Edző: Michal Hipp
BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Debreceni Á., György (Hegedűs, 51.) – Szakály A., Varjas – Major G., Kerezsi (Horváth P., 51.), Nyitrai (Dénes, 65.) – Farkas B. (Volter, 65.). Edző: Dragan Vukmir

Gólszerzők: Derekas (41.), Molnár R. (58.), illetve Debreceni (62.), Horváth P. (72.).

41. perc: Rácz bal oldali szabadrúgását Derekas a kapunak háttal állva, fejjel, hét méterről a hosszú, jobb sarokba csúsztatta (1-0)

51. perc: Rácz tolta ki a labdát a bal oldalon Csernikhez, a támadó 14 méterről alig lőtt fölé. 

59. perc: Rácz jobb oldali szögletét Derekas nyolc méterről kapura lőtte, a labda kivágódott egy védőről, Molnár Rajmund pedig hat méterről, kissé balról a bal sarokba helyezett (2-0).

62. perc: Szakály végzett el szögletet a bal oldalról, a középen érkező Debreceni hét méterről a hosszú, bal sarokba fejelt (2-1). 

68. perc: Jobb oldali beadás után a hosszú oldalon érkező Polényi teljesen üresen maradt, de félfordulatból, kapásból, hét méterről leadott lövése elzúgott a jobb felső sarok mellett. 

72. perc: Egy előreívelt labda Horváth Péter elé került, a csereként beállt játékos, félfordulattal, 14 méterről félmagasan a bal sarokba bombázott (2-2).

74. perc: Derekas cselezte be magát a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, Rácz elé passzolt, a középpályás jobbról a léc fölé lőtt. 

87. perc: Csató rántotta le ellenfelét - sárga lap. Mivel már volt egy sárgája a védőnek, Kovács játékvezető kiállította. 

Az első félidő könnyen felejthető játékot hozott. A Haladás kezdte jobban a mérkőzést, majd a játékrész derekán kiegyenlítődött a játék. Sőt, a vendégek fokozatosan átvették az irányítást a hazaiak éppen akkor szereztek gólt, amikor nem volt benne a játékukban.

Szünet után már jóval aktívabban kezdtek a vasiak, több helyzetet is kialakítottak és Molnár Rajmund révén növelték előnyüket. Ám nem sokáig tartott az örömük, a Siófok egy szöglet után szépített (2-1). A Balaton-partiak vérszemet kaptak és rövidesen egy védelmi kihagyást újabb góllal büntettek. Megélénkült a meccs, nem csak a hazaiak, de a vendégek sem elégedtek meg az egy ponttal – mindkét gárda ment előre. Az utolsó percekre tíz főre fogyatkozott a Haladás – de az eredmény már nem változott.

A Haladás kétgólos előnyt engedett ki a kezéből - le is zárhatta volna a meccset - de egyáltalán nem érdemtelen a bátran játszó Siófok pontszerzése. 

Videó

Helyszínek, szervezők