Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2024.03.18 (Hétfő), 08:00

A labdarúgó NB II. 25. fordulójában a 11. perctől Rácz Barnabás kiállítása miatt tíz emberrel játszó Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott az ETO FC Győrtől.

Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr 1–3 (0–1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1290 néző. Vezette: Zierkelbach.
Haladás: Pálfi – Nyíri (Horváth A., 74.), Jagodics, Csonka., Bolla (Beronja, a szünetben) – Zvekanov, Szakály A. (Horváth R., a szünetben) – Mohos (Szijjártó, 61.), Rácz., Erdei. – Kelemen M. (Pintér, 61.). Edző: Aleksandar Jovic.
ETO: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor, Vianna – Tóth R. – Diarra (Huszár, 72.), Bumba (Vingler, 82.), Csontos D. (Boschilia, a szünetben), Skvarka (Riquelme, 85.) – Kröhn (Hamed, 82.). Edző: Kuznyecov Szergej
Gólszerzők: Beronja (90+1.), ill. Bumba (12. – 11-esből), Kröhn (71.), Szépe (90.)
Kiállítva: Rácz (11.)

11. percCsontos jobb oldali szögletét Szépe fejelte kapura, a jobb kapufánál álló Rácz testtel mentette, a kipattanót Skvarka ismét ráfejelte, Rácz ekkor már kézzel hárította. A játékvezető kiállította Ráczot és tizenegyest ítélt a győriek javára. A büntetőt Bumba a bal felső sarokba lőtte (0-1).

25. perc: Kiss Máté bal oldali szögletét Tóth Rajmund a védők gyűrűjében öt méterről kapura lőtte, a labda a jobb kapufa tövéről kipattant.

71. perc: Bumba bal oldali beadását a középren érkező Kröhn kapásból, hat méterről a bal sarokba helyezte (0-2).

 

90. perc: Vianna először luftot rúgott a bal oldalon, majd fejjel középre adott, Szépe ugyancsak fejjel, hat méterről a jobb sarokba továbbított (0-3).

91. perc: Szépített a Haladás. Beronja elé pattant a labda, a védő 15 méterről, balról a hosszú, bal sarokba lőtt (1-3).

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, majd bő tízpercnyi játék után Rácz Barnabást kezezésért kiállította a játékvezető, és a megítélt tizenegyesből megszerezte a vezetést az ETO. Ettől megváltozott a játék képe, a vendégek ember- és gólelőnyben bátrabbá váltak, átvették az irányítást. A győriek szervezték a játékot, és akár újabb gólokat is szerezhettek volna, míg a vasiak kontrázni próbáltak – kevés sikerrel.

A szünet után sem változott a játék képe, a győriek domináltak, a vasiak védekeztek. A második félidő derekán az osztrák Kröhn is betalált, így már 2–0-ra vezettek a vendégek. Aztán jött az újabb vendéggól, a hazaiak erejéből pedig már csak szépítésre futotta. Az ETO FC megérdemelten nyert a meccs nagy részében emberhátrányban játszó, viszont jól küzdő, az utolsó pillanatig harcoló vasiak ellen. Az őszi, győri meccsen Bosnjakot a 6. percben kiállították - akkor sikerült 1-1-re menteni a meccset, ezúttal sajnos pont nélkül maradtunk.

forrás: https://www.haladas.hu/

Helyszínek, szervezők