Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.04.08 (Csütörtök), 08:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-0-ra kikapott az ETO-tól. A kiállítás után kerekedett felül a hazai csapat.

WKW ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás 3-0 (1-0)
Győr, zárt kapus NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette
: Szilágyi.
ETO FC Győr: Riusz – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes – Kiss M. (Berki, 81.), Vukasovic, Vitális (Bagi, 81.), Májer (Horváth O., 81.) – Priskin, Szimcso (Vankó, 70.). Edző: Dobos Barnabás.
Haladás: Verpecz – Mocsi, Bosnjak, Németh Milán, Debreceni (Doktorics, 69.) – Csilus (Schimmer, 59.), Jancsó (Kállai, 59.), Holdampf, Kiss B. – Medgyes (Németh Márió, 69.), Dragóner (Tóth M., 85.). Edző: Mátyus János.
Gólszerzők: Priskin (24.), Fejes (59.),  Vankó (77.).
Sárga lap: Mocsi (43.). Kiállítva: Mocsi (55.).

2. perc: Csilus 17 méterről, kissé jobbról alig lőtt a felső léc fölé.
9.perc: Kiss Bence jobb oldalu szögletét a rövid saroknál érkező Mocsi kapásból kapura lőtte, Kiss Máté a gólvonal elöl mentett.
24. perc: Egy bal oldali beadást Priskin hat méterről a bal sarokba fejelt (1-0).
32. perc: Holdampf  30 méteres, jobb sarokra tartó lövését védte Riusz.
33. perc: Kiss Bence bal oldali szögletét Németh Milán hat méterről lőtte kapura, Riusz bravúrral védett.
55. perc: Mocsi rántotta le saját térfelének közepén Priskint. A védő megkapta második sárga lapját és így a pirosat is.
59. perc: Vitális jobb oldali szögletét Lipták középről továbbcsúsztatta, a hosszú saroknál érkező Fejes egy lépésről a hálóba helyezett (2-0).
77. perc: Priskin jobb oldali beadását Májer a hosszúrólvisszafejelte, Vankó öt méterről a kapu közepébe lőtt (3-0).
85. perc: Berkit buktatták a tizenhatoson belül. Priskin középre tartó büntetőjét Verpecz hárította.


A szombathelyi együttes kezdőjében kapott helyet a Kisvárda elleni Magyar Kupa-meccsen combizom-szakadást szenvedett Csilus Tamás. A védekező középpályás sérülése rendbejött, így Mátyus János számolhatott egyik kulcsemberével. Kétmeccses eltiltása után visszatért a belső védő, Mocsi Attila is.

A Haladás harcolt ki mezőnyfölényt a meccs elején, a vasi együttes tíz perc alatt két helyzetet is kidolgozott. a győriek viszont első lehetőségüket gólra váltották: az exszombathelyi Priskin Tamás fejelt a hálóba. A gól után még nagyobb lett a vendégek fölénye, félóra elteltével már hat szögletnél és két kimaradt ziccernél jártak a szombathelyiek. Egykapuzott a Haladás, az ETO beállt védekezni és foggal-körömmelőrizte előnyét. A hazaiak mestere, Dobos Barnabás nem volt elájulva csapata teljesítményétől, a kispad előtt óriásiakat bosszankodott. A vendégek jól futballoztak, „csak” éppen a gól hiányzott játékukból.

 

Szünet után feltámadt a szél és eleredt a hó. Ezt leszámítva semmi sem változott, a Haladás támadott, az ETO bekkelt és kontrákkal próbálkozott. Az 55. percben viszont Mocsi Attila megkapta második sárga lapját – tíz főre fogyatkozott a Haladás. Ezzel varázsütésre megváltozott a játék képe.Az addig semmit sem mutató hazaiak felbátorodtak és pár perc után egy szögletet követően megduplázták előnyüket. A győriek kétgólos vezetésüktől magabiztossá váltak és újabb találatukkal eldöntötték a meccset.

A szombathelyiek a kiállításig nagy fölényben és jól  futballoztak, helyzeteket dolgoztak ki. Ezt követően azonban fordult a kocka és az ETO megbüntette a Haladás hibáit. A gólkülönbség túlzott. 

Lent visszanézheti a teljes mérkőzést.

Videó

Helyszínek, szervezők