Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.03.09 (Csütörtök), 08:00

A legjobb négy közé jutott a női labdarúgó Magyar Kupában a Haladás Viktória. A vasiak az Astrát győzték le 2-1-re.

Haladás Viktória–Astra-HFC 2-1 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 150 néző, néző, női labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntő-mérkőzés, vezette: Sipos.

Haladás Viktória: Schildkraut – Horti, Gődér, Kovács V., Baccaro – Németh A., Feketevízi (Varró, 58.), Kis (Novák,72.), Csáki (Nagypál, 58.) – Vladulescu, Kiss-Lantos (Csizmadia, 90.). Edző: Markó Edina.

Astra: Magyar – Kövy, Kós, Benkő (Vicsek, 46.), Vidács – Szakonyi, Véninger, Erdész, dr. Tatai – Szennai (Lovász, 72.), Ebony. Edző: Dombó János.

Gólszerzők: Gődér (11-esből, 18.), Varró (69.),illetve Vidács (48.).

A szombathelyi együttesnek ezúttal is rengeteg hiányzóha volt. Balogh, Szil, Németh Mirtill, Koprena, Nagy Vanessza, Sweatman és Urbán is sérült. De a vendégek is foghíjasak voltak, a kispadon három mezőnyjátékos és egy kapus foglalt helyet.

Lendületesen kezdtek a csapatok, a vasiak több helyzetet is kidolgoztak . A 17. percben megszerezték a vezetést a szombathelyiek: Kovácsot buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Gődér Brigitta értékesítette (1-0). Hat perc múlva Kiss-Lantos lépett ki egyedül, ellőtte a labdát a kapus mellett, de a visszafutó Kövy a gólvonalról mentett. A folytatásban is a hazaiak voltak veszélyesebbek, a vendégek csupán egy-egy megugrással próbálkoztak. Mezőnyjáték folyt, kevés helyzettel.

Szünet után a 48. percben jobb oldali szöglet után Vidács fejelt hat méterről a kapufa segítségével a jobb sarokba (1-1). Rengeteg hibával játszottak a vasiak, a vendégek egyenrangú ellenfelek voltak. A 65. percben Gődér 24 méteres, jobb sarokba tartó szabadrúgását védte Magyar. A 69. percben Varró balról, 17 méterről elvégzett szabadrúgás a hosszú, bal felső sarokba vágódott (2-1). A vendégek mentek előre az egyenlítésért, de a szombathelyiek ekkor már stabilan védekeztek. A 83. percben Kiss-Lantos lőtt közelről a kapusba.

A vasiak igazi, küzdelmes kupameccsen jutottak az elődöntőbe.

Helyszínek, szervezők