Adatok betöltése...

Programok

Zene/Koncert

Zene/Koncert

NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

musical show

musical show

Arena Savaria 

+3694312666

+36205029351

http://www.agorasavaria.hu/

jegyiroda@agora-savaria.hu

2023.02.17 (Péntek), 19:00

  • Típus:

    • Musical
  • Műfaj:

    • Zenés-táncos előadás
  • Belépőjegy:

    • I.helyár: 15.000 II.helyár: 13.000Ft III.helyár: 11.000Ft

A TDK bemutatja:

NIKOLA TESLA
VÉGTELEN ENERGIA

2023. 02. 17. 19:00

ARÉNA SAVARIA

THE GREAT MUSICAL SHOW

 Szombathelyen a nagy sikerű Tesla-musical!

 

Az AGORA Savaria Nonprofit Kft., a TBG Production közreműködésével hozza el az Aréna Savariába az egyik leglátványosabb, legnagyobb volumenű musical showt, a NICOLA TESLA – VÉGTLEN ENERGIA című előadást.

Nikola Tesla minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk. Felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.

Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített, világcsodának számító erőművét. A tudós sok egyéb más emberi, baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét és életének rejtélyeit!

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt. A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Productions csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

Rendező: Radó Denise, kreatív ötletgazda: Vona Tibor.

Arculat, kreatívok, grafikus: Tóth Attila

Fénytechnika: Menüett Production

Fotó: Béli Balázs

Főbb szerepekben:

Nikola Tesla: Pesák Ádám / Ódor Kristóf / Mikola Gergő

Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron / Mikola Gergő

Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka / Györfi Anna / Magyar Viktória

Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám

Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett / Györfi Anna / Bori Réka / Fésűs Nelly

George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc

Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Maday Gábor

Jegyárak:

I.helyár:15.000

II.helyár: 13.000Ft

III.helyár: 11.000Ft

Korlátozott láthatóságú helyek: 6.000Ft

Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, valamint online a jegy.agorasavaria.hu oldalon és a rendezvény előtt a helyszínen.

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők