Adatok betöltése...

Programok

Ünnepek, megemlékezések

Ünnepek, megemlékezések

MSH60 RELIKVIÁK

Felhívás

Felhívás

AGORA - Művelődési és Sportház 

+3694312666

+36205029351

http://www.agorasavaria.hu/

jegyiroda@agora-savaria.hu

2023.09.30 (Szombat), 15:00

  • Típus:

    • Felhívás

A Művelődési és Sportház – egykori nevén a Sportpalota – 1963 augusztusában nyitotta meg kapuit, s azóta is a helyiek és környékbeliek kikapcsolódásának, kulturális élményszerzésének egyik legfontosabb helyszíne.

Az elmúlt 60 évben számos emlékezetes koncert, színházi előadás, családi program és ünnepi esemény helyszíne volt az ikonikus Március 15. téri épület.

Koncertezett itt Hazel O’Connor, Eddie Grant, Jack Bruce és John Mayall, a Nazareth (1985), a Deep Purple (1991) és a Buena Vista Social Club (2013), valamint a legnagyobb magyar zenekarok, úgymint például az Omega, az Illés, a Metro, az LGT.

Számos nívós sportesemény is zajlott e falak között: a több mint fél évszázados múltra visszatekintő Savaria Nemzetközi Táncversenyről, a Savaria Kupa Nemzetközi Női Röplabdatornáról vagy épp az 1970-es Súlyemelő Európa-bajnokságról sokak őriznek szép emlékeket.

Szinte valamennyi helybéli család részt vett az épületben zajló valamely jeles életeseményen, úgymint szalagavató bálok, gyermek- és ifjúsági nagyrendezvények, sportprogramok, diplomaosztó ünnepségek.

Az elmúlt hat évtized bővelkedett a Sportházban megvalósuló jelentős és emlékezetes eseményekben, melyek megidézésére egy plakát- és relikviakiállítás keretében teszünk kísérletet.

Szeretnénk, ha múltidézésünk valós élményekből építkezne, ezért arra kérjük Önöket, hogy ha őriznek az MSH elmúlt 60 évének eseményeihez kapcsolódó relikviákat, osszák meg velünk és a helyiekkel ezeket egy kiállítás keretében!

Várunk korabeli fotókat, felvételeket a Sportház építéséről és kiemelkedő eseményeiről, féltve őrzött autogramokat az itt valaha színpadra lépőktől, a régmúlt plakátjait, a neves fellépők személyes tárgyait, illetve bármilyen ereklyét, amely jelentősen kötődik az MSH elmúlt 60 évéhez.

Információ:

Zsirai Dóra – kulturális szervező

E-mail: zsirai.dora@agora-savaria.hu

Telefon: 06-94/312-666

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők