Adatok betöltése...

Hasznos

Szociális int. és bölcsődék

Egyesített Bölcsődei Int.

Egyesített Bölcsődei Int.

 Fenntartó: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Bölcsődénk 1977 óta a Derkovits lakótelep egyik bölcsődéje, amely 104 férőhellyel várja a 3 év alatti kisgyermekeket.

Bölcsődénk épülete az Anyatejgyűjtő állomáson kívül egy Mini Bölcsődének is otthont ad, amelybe 7 kisgyermeket tudunk fogadni.

Pavilon rendszerű épületünk négy egységre osztja a bölcsődét, ahol 8 csoportszobában 2-2 szakképzett kisgyermeknevelő fogadja a gyermekeket. Minden egység részét képezi egy gyermeköltöző/átadó és egy gyermekfürdő, ahol jellel, névvel ellátott szekrényekbe helyezhetik az otthonról hozott ruhákat, cipőket. A csoportszobáknak fantázianeveket adtunk:

  1. egységben találhatóak a Bóbita csoport és a Manócska Mini Bölcsőde

  2. egység csoportszobái Micimackó és Katica csoport,

  3. egység csoportszobái Csiperke és Pintyőke csoport,

  4. egység csoportszobái Pillangó és Méhecske csoport.

Csoportszobáink tágasak, világosak.

Nagy füves játszóudvar biztosítja a gyermekek számára a szabadban való játszás lehetőségeit.

A téli időszakban is lehetőségünk van a nagy mozgás biztosítására a tornaszobánkba, ahova minden nap, időjárástól függetlenül tudnak a csoportok menni.

A bölcsődénkben prevenciós jelleggel működik a só-szoba, melyet minden bölcsődés kisgyermek ingyenesen használhat. Ezzel is megelőzhetőek a felső légúti panaszok, betegségek kialakulása.

Főzőkonyhával rendelkezünk, ahol a Csodaország és Százszorszép bölcsőde gyermekeinek készítjük a napi négyszeri étkezést.

 

Személyi feltételek:

1 fő bölcsődevezető

1 fő bölcsődevezető helyettes

15 kisgyermeknevelő

5 bölcsődei dajka

2 fő szakácsnő

2 fő konyhalány

A kisgyermeknevelők érettségire épülő csecsemő és kisgyermekgondozó, szakgondozó és kisgyermeknevelő és gondozói képesítéssel, legalább felsőfokú szakképzéssel, és közülük nyolcan főiskolai végzettséggel rendelkeznek. A diplomások között van óvodapedagógus, szociálpedagógus, és csecsemő- és kisgyermeknevelő.

 

Szakmai programunkról:

A kisgyermeknevelők elkötelezett hívei a napi rendszeres mozgásnak. Szakmai programunkban azt vállaltuk, hogy bevezetjük a kisgyermekeket a mindennapi mozgás örömeibe. Játékos formában, a tornaszobában, a játszóudvaron észrevétlenül fejlesztjük mozgásukat, állóképességüket.

 

Beszoktatásról:

A bölcsődei élet a kisgyermekek számára, a családlátogatást követően, a kéthetes beszoktatással kezdődik. Itt lehetősége nyílik a szülőknek megismerni a mindennapi életet és szokásrendszert. A kisgyermek fokozatosan ismeri meg az új helyet és az új személyeket. Fokozatosságának köszönhetően megkönnyítjük a gyermekek elválását a szülőktől.

Nyitva tartás: Hétfőtől-péntekig 6.00-tól 18.00-ig

Programjainkról:

Fontos számunkra, hogy az ünnepeket megismertessük, megünnepeljük a gyermekekkel. A farsangon, Anyák-napján, Húsvéton, Gyermeknapon, Mikuláson kívül minden szülinapot megünneplünk, készülünk a Karácsonyra adventi készülődés keretein belül. De az év során több alakalommal meghívjuk a családokat, a hagyományosnak számító Szüreti mulatságon és a Gyermeknapon szülőkkel, nagyszülőkkel és testvérekkel töltünk el egy kellemes délutánt.

A napi tevékenységek mellett a néphagyomány kiemelkedő ünnepnapjait és világnapokat is megtartjuk a csoportokban (Víz világnapja, Márton napja, Lucázás, Madarak és Fák napja…)

 

Költségek:

A bölcsődékben étkezési és személyi térítési díjat kell fizetni.

Napi négyszeri étkezés díja: 391 Ft + Áfa.

Személyi térítési díj összegét a nettó jövedelmek alapján számítjuk ki (minimum 50 Ft, maximum 900 Ft összegben).

Kedvezményben azon családok részesülhetnek, akik

  • Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak,

  • Három vagy több eltartott gyermeket nevelnek,

  • Tartósbetegség igazolása esetén.

  • Étkezési díj fizetés alól még felmentést kapnak azok a családok, akiknek az egy főre jutó nettó jövedelme nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegének 130%-át.

Ezen felül nem kell személyi térítési díjat fizetniük a 3. életévüket betöltött gyermekek után a családoknak.

 

Szolgáltatásaink:

Babamuzsika – énekes, zenés foglalkozás, kisgyermeknevelő vezetésével. Heti 1 alkalom, melynek díja 500 Ft/alkalom, szülői igény szerint.

Pöttömtorna – heti 1 alkalommal 20 perces mozgásos, játékos foglalkozás gyógytornász vezetésével, melynek díja 250 Ft/alkalom, szülői igény szerint.

Nyári testvértábor – a nyári lezárás idején egy hét, bölcsődés gyermekek és testvéreik részére, kisgyermeknevelők vezetésével, szülői igény szerint.

S ó-szoba – őszi, téli időszakban heti rendszerességgel mondókás, énekes játszás prevenciós jelleggel. Ingyenes szolgáltatás.

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők