Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.03.22 (Csütörtök), 08:00

A dohai Világkupa selejtezőjének első napján az Eb- bronzérmes Dévai Boglárka ugráson kvalifikálta magát a szerenkénti döntőkbe.

A 2018-as esztendő a dohai Világkupával vette kezdetét, amelyen három magyar válogatott tornászhölgy, Dévai Boglárka, Péter Sára és Fehér Nóra képviseli hazánkat. A viadal első napján az ugrás és a felemáskorlát selejtezője került megrendezésre.

Dévai ugrásaira 13.750 pontot kapott, amellyel az 5. helyről várja a pénteki finálét, Péter Sára ugyanott 13.016 pontot gyűjtött, amely a 13. helyre volt elegendő. Fehér Nóra felemáskorláton a 20. pozícióban zárt 11.000 ponttal.

Folytatás csütörtökön a selejtezők második napjával, ahol Péter Sára gerendán, Fehér Nóra gerendán és talajon, Dévai Boglárka pedig talajon lesz érdekelt.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány:

Bogi bent van az ugrás fináléjában, amelynek nagyon örülünk. Péter Sára egy új ugrással készül, amely még folyamatban van, de azt gondolom, idővel ott tud majd lenni vele. Csütörtökön a két fiatal versenyző, Péter Sára és Fehér Nóra gerendán méretteti meg magát, ott még van esélyünk döntőbe kerülni, velük kezdődik a verseny, ők lépnek elsőként a szerhez. A világbajnokság helyszínén vannak, a fő célom mindenképp az volt, hogy a két fiatal egy idősebbel, Dévai Bogival az idei világbajnokság helyszínét megtapasztalják, megnézzék, hogy milyenek lesznek a körülmények, hogy amikor kiutazunk októberben, akkor egy olyan terembe érkezzenek, ahol már versenyeztek.

Helyszínek, szervezők