Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.05.23 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga NB II. utolsó, 38. fordulójában a Szombathelyi Haladás idegenben 2-1-re verte a Szolnokot és a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

Szolnoki MÁV FC–Szombathelyi Haladás 1-2 (1-1). Szolnok, 1500 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzás, vezette: Karakó.

Szolnok: Hegedüs L. – Szabó A., Szekszárdi, Tóth B., Gohér – Tisza, Kónya (Kovács O., 46.) – Kurdics (Lakatos, 68.), Sipos, Tömösvári (Tóth L., 46.) – Busa. Edző: Romanek János.
Haladás:  Verpecz – Kállai (Csilus, 53.), Csató, Németh M., Bosnjak – Holdampf, Kiss B., Tóth Máté (Simut, 73.), Doktorics (Horváth H., 92.) – Lencse (Tóth-Gábor, 73.), Horváth R. (Devecseri, 92.). Edző: Németh Szabolcs.

1. perc: Kállai középről, egy szép csel után 20 méterről lőtt, Hegedüs bravúrral a léc fölé tolta a labdát.
14. perc: Gohér jobb oldali beadását a hosszún érkező Szabó hét méterről a léc fölé bombázta.
21. perc: Doktorics lőtt be a labdát a tizenhatoson belül Tóth Máténak, akit Kónya elütött. A tizenegyest Lencse a jobb felső sarokba vágta (0-1).
23. perc: Busa bal oldali szabadrúgását Sipos visszafejelte, Szabó bevetődve egy méterről a léc alá lőtt (1-1).
44. perc: Kurdics jobb oldali bedobását Szabó csúsztatta meg, Busa az ötösön beleszúrt  labdába, amelybe Verpecz még beleért, a labda a felső lécről vágódott fölé.
58. perc: Csilus jobbról, röviden adott haza, Verpecz becsúszva, lábbal próbálta megszerezni a labdát, de buktatta Busát. Tizenegyes. A büntetőt Sipos a jobb sarok felé lőtte, de Verpecz bravúrral hárított.
72. perc: Lakatos bal sarokra tartó lövését védte bravúrral Verpecz
78. perc: Simut tört be erőszakosan a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, középre adott labdáját Tóth-Gábor öt méterről lőtte a hálóba (1-2).

A kieső, 18. helyen álló szolnokiak számára csak a győzelem jelenthetett reményt a bentmaradásra. A hatodik helyen tanyázó vasiak pedig maximum egy helyet csúszhattak hátra. Ugyanis hiába vezetett a nyolcadik Soroksár 3-0-ra a bajnok Vasas otthonában, a végeredmény 3-3 lett, így Lipcsei Péter együttes nem érhette be és előzhette meg a szombathelyieket. A Hali számára így csak a mögötte egy ponttal álló ETO jelenthetett veszélyt. 

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, fél perc elteltével Kállai lövése kis híján beakadt a léc alá. Majd Lencse lövését is védenie kellett Hegedüsnek. A hazaiak beszorultak saját térfelükre, a vasiak irányították a játékot, uralták a meccset. Aztán kiegyenlítődött a mérkőzés, a hazaiak is vezettek néhány támadást. A vezetést azonban – megérdemelten – a vasiak szerezték meg, ám két perc múlva egyenlített a Szolnok. Megélénkült a meccs, vérszemet kaptak a hazaiak, a szombathelyiek kontrái viszony veszélyesek voltak.
Szünet után a hazaiak rátettek egy lapáttal - hiszen a döntetlennel semmire sem mentek - de a vendégek is felvették a kesztyűt, jó iramú, bár sok-sok hibával tarkított volt a mérkőzés. Aztán a szolnokiak tizenegyeshez jutottak, de Verpecz István védett. Változatos volt a meccs, mindkét csapat hajtott a győztes találatért – ez egy szép akció végén a Haladásnak sikerült. A hátralévő időt pedig taktikusan, okosan lejátszotta a Haladás. A végén pedig Horváth Hunor személyében újoncot is avatott Németh Szabolcs vezetőedző.
A vasiak jól küzdöttek, helyenként jól is futballoztak, megérdemelten nyertek és a hatodik helyen zárták a bajnokságot.

Így látta a Szolnoki MÁV FC-Szombathelyi Haladás (1-2) mérkőzést vezetőedzőnk.

Jól kezdtük a mérkőzést, nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, domináltunk, megszereztük a vezetést - mondta honlapunknak Németh Szabolcs. - Ám egy buta hiba után hamar kiegyenlített ellenfelünk. A gól a szolnokiakat feldobta, minket viszont megfogott. A második félidőre úgy jött ki a hazai csapat, hogy számára élet-halálharc ez a 45 perc. Mindent meg is tettek a győzelemért, de Verpecz István megfogta a tizenegyest és a védekezésünk is jól működött. A hajrában pedig sikerült egy formás ellentámadásból megszerezni a győztes találatot - dicséret illeti a csereként percekkel korábban beállt Simutot és Tóth-Gábort. Egy szó mint száz, ez a meccs olyan volt, mint a tavaszunk: nyögvenyelős Örömteli viszont, hogy Horváth Hunor személyében egy 2004-es születésű fiatalnak tudtam ismét, újoncként lehetőséget adni.

- Számunkra a hatodik hely megtartása miatt (is) fontos volt ez a győzelem.

- Így van, a bajnokság előtt az első nyolc hely valamelyike volt a célkitűzés. A hatodik pozíció az élmezőny vége, a középmezőny eleje. És azt a célt is teljesítettük, hogy minél több fiatal váljon meghatározó játékossá nálunk. Itt említhetem Kállai Kevint, Horváth Rajmundot vagy Tóth Milánt. Tehát bátran támaszkodtunk az utánpótlásunkra. És azt se felejtsük el, hogy tavasszal - Mocsi Attila személyében - az NB I.-be is adtunk futballistát, aki stabil játékossá vált csapatában.

Helyszínek, szervezők