Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.01.25 (Hétfő), 08:00

A második félidőben ötgólos hátrányból jöttünk vissza a DKKA elleni mérkőzésbe.

A Dunaújvárosi KKA együttesét látta vendégül a Hungast SZKKA a Magyar Kupa küzdelmeiben. A vendégek kezdték jobban a találkozót, elléptek 2-3 góllal, de a 10. percre feljöttünk 6-7-re. A DKKA kapusa, Hlogyik több bravúrt is bemutatott, 8-11-es állásnál Marosán György kért időt. A folytatásban állandósult a 3-4 gólos különbség, majd a félidő hajrájában Bandelier góljaival feljöttünk kettőre, 13-15. Az első játékrész utolsó percében azonban két gólt is kaptunk, így a szünetben a DKKA vezetett négy találattal, 13-17.

Nagyszerűen indítottuk a második félidőt, jó védekezések után gyorsan felzárkóztunk egy gólra, 17-18. A vendégek is megrázták magukat és öt gólra növelték a különbséget, 18-23-nál újra időt kért az SZKKA vezetőedzője. Felváltva estek a gólok, Pődör Rebeka zsinórban kétszer is betalált, Gorilszka pedig magabiztosan értékesítette büntetőit, de a DKKA-nak mindig volt válasza, 21-26.

Csapatunk azonban nem adta fel, óriásit küzdve folyamatosan dolgoztuk le a hátrányt. Tomasevics parádézott, majd az egyik védése után egészpályás gólpasszt adott, 7 perccel a vége előtt, 24-26-nál a vendégek mestere, Vágó Attila kért időt. Mayer Szabina a saját térfeléről talált be, majd másfél perccel a vége előtt Horváth Petra egyenlített 27-27-re. Hiába a nagy hajrá, az utolsó perc végül a dunaújvárosiaknak sikerült jobban. A második félidőt 2 góllal megnyertük, de a 27-29-es végeredménnyel a DKKA jutott tovább a Magyar Kupában. Jobbulás kívánunk Virág Noéminek, aki a második félidőben szenvedett térdsérülést!

Szombathelyi KKA – Dunaújvárosi KKA 27-29 (13-17)

Magyar Kupa, 3. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Tomasevics – Wald 2, Bandelier 5, Gorilszka 5, Pődör R. 4, Agbaba 3, Orbán 3 Csere: Horváth P. 2, Mayer 2, Varga 1, Virág, Christe (K).

forrás: szombathelyikezilabda.hu

Helyszínek, szervezők