Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.09.28 (Szerda), 08:00

FÉRFI FUTSAL NB I. 5. FORDULÓ

HALADÁS VSE - Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA 8-1 (5-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Nagy Kevin, Hajmási Milán, Arnon Santos Cassemiro, Rutai Balázs, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Nyíregyháza: Hegyes Benjámin - Ladányi Dávid, Varga Dániel, Krajnyák Zsolt, Gügyei Zoltán, Szabolcsi Máté, Petró Martin, Kovács Béla, Kovács Máté, Lakatos Péter, Kovács Erik, Lakatos László, Pataki István, Bagdi Róbert

Edző: Lovas Norbert

Gólszerzők: Sipos Gergő (5'), Hajmási Milán 3 (6', 16', 33'),  Arnon Santos Cassemiro (13'), Rutai Balázs (15'),  Knizs Olivér (21'), Dávid Richárd (32'), ill. Varga Dániel (34')

Sárga lapok: Ladányi Dávid (7’), Lakatos László (33’)

 

NB I.-es futsalcsapatunk 8–1-es győzelmet aratott a Nyíregyháza együttese ellen a bajnokság 5. fordulójában. Sipos Gergő kezdte a gólgyártást, Hajmási Milán háromszor is betalált, Dávid Richárd és brazil légiósunk, Arnon Cassemiro távoli bombájával növelte a különbséget, valamint Rutai Balázs és Knizs Olivér is beköszönt.

 

A futsalválogatott szombathelyi világbajnoki selejtezőjét követően folytatódott a honi bajnokság, a Nyíregyháza együttesét fogadtuk hazai környezetben. Juanra Calvo vezetőedzőnk ezúttal sem számíthatott a teljes keretre, Dróth Zoltán, Szalmás Zoltán és Homlok Levente is kisebb sérülés miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére.

 

Óriási elánnal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, szüntelen nyomással domináltuk ellenfelünket. Nem váratott sokáig magára első találatunk sem, az 5. percben Sipos Gergő remekbe szabott lövésével szereztük meg a vezetést (1-0). Nagy kedvvel játszottunk, Hajmási Milán pedig egy remek ütemű beindulást és egy kiváló átadást követően megduplázta előnyünket a 6. minutumban (2-0). A vendégek kisvártatva egy kapufával jelezték, hogy ők sem szeretnének a babérjaikon ülni, és néhány gyors átmenettel is okoztak zavart a kapunk előtt, Alasztics Marcell azonban stabilan állt a lábán.

 

Ennek ellenére továbbra is mi birtokoltuk többet a játékszert, ígéretes távoli lövésekkel hajtottunk az újabb találatért, Rutai Balázs és Arnon Santos Cassemiro is közel járt, hogy megszerezze a harmadik találatunkat, majd a vendégek időt kértek. Ebben a periódusban a nagy helyzetek helyett a faultok gyűltek mindkét oldalon, a 12. minutumban ugyanis már négy állt a nevünk mellett.

 

A 13. percben már a gólok száma is több lett, Arnon Santos Cassemiro remek egyéni akciója után bombázott a kapuba (3-0). Kisvártatva Juanra Calvo mesterünk is időt kért, majd Alasztics Marcellnek kellett nagy bravúrt bemutatnia, hálóőrünk ezúttal is remek napot fogott ki. Kicsivel több, mint hat perccel a játékrész vége előtt az ötödik fault is felkerült a nevünk mellé, majd a 16. minutumban a negyedik gól is, Rutai Balázs gurított higgadtan a kapu jobb alsó sarkába (4-0).

 

A Nyíregyháza még fel sem ocsúdott az újabb sokkból, Hajmási Milán megismételte csapattársa mutatványát, második találatával már 5–0-ra vezettünk.

 

A félidő hátralévő perceiben is egyértelmű mezőnyfölényben játszottunk, szinte minden támadásunkat lövéssel fejeztük be, érezhető volt, hogy szeretnénk kiszolgálni közönségünket, amely ezúttal is rendületlenül buzdított bennünket. Az eredmény a szünetig már nem változott, az első felvonást követően magabiztos vezetéssel mehettünk pihenőre.

 

A fordulás után fél perc sem telt el, amikor egy végletekig kijátszott akció után saját nevelésű tehetségünk, Knizs Olivér talált be, ezzel pedig már 6-0 állt az eredményjelzőn. Hatgólos előny ide, hatgólos előny oda, továbbra sem estünk ki a ritmusból, az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, számos helyzetet dolgoztunk ki, a pirosmezesek pedig becsülettel küzdöttek.

 

Így érkeztünk el a játékrész derekához, amikor a 32. percben válogatott klasszisunk, Dávid Richárd lába sült el védhetetlenül, 7-0-ra módosította az állást. Ismét a mi szempontunkból eredményesen gyorsultak fel az események: szabadrúgáshoz jutottunk, a labda mögé Rutai Balázs állt, aki rendkívül okos megoldást választva találta meg Hajmásit, aki ezzel harmadik gólját jegyezte (8-0).

 

A Nyíregyháza mindent megtett a szépítésért, amely Varga Dániel révén megtörtént a 34. percben (8-1). A hátralévő időben is kontrolláltuk a mérkőzést, de már kevésbé pörögtünk magas hőfokon, ellenfelünknek is több területe, ideje maradt a támadások vezetésére, ezek nagy része azonban nem okozott komoly veszélyt. Győzelmünk egy pillanatig nem forgott veszélyben, a találkozó 8–1-es végeredménnyel zárult.

 

Szeptember 30-án, pénteken már ismét pályára lép csapatunk, igazi rangadó vár ránk, az eddig még pontveszteség nélkül szereplő Aramis gárdája ellen.

 

Juanra Calvo vezetőedző: Szeretnék gratulálni a csapatnak, nagyon jól kezdtünk, remekül használtuk ki a helyzeteinket, bízom benne, hogy ezt így lesz pénteken is. A vezetés tudatában aztán már kevésbé voltunk agresszívak, de úgy gondolom, mindenki a legjobbját akarta nyújtani, és ahogy az elején is mondtam, csak gratulálni tudok a játékosoknak!

Helyszínek, szervezők