Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.10.17 (Kedd), 08:00

Az NB I-es futsal bajnokság 3. fordulójában a Veszprém látogatott Szombathelyre. A mérkőzésen kiélezett küzdelem folyt, nagy iramú, izgalmas találkozót láthattak a nézők. Az első félidő nagyobb arányú Hali győzelmet sejtetett, mert 3 gólos volt a vasi előny, de a második félidő tartogatott meglepetést. A vendégek feltornázták magukat 1 gólos hátrányig, de a szombathelyi csapat nagyot küzdött és élvezve a hazai közönség támogatását, megszerezte a győzelmet! Hajrá Hali!

Gólszerzők: Michel Melo 2, Leonardo Mendes 1

 

A Veszprém agresszív letámadással nyitott, kellett kis idő, mire a Haladás rendezte a sorait. Nagy iramot diktáltak a felek, de a Veszprém játszott kapura veszélyesebben. Mégis a hazaiak szereztek vezetést: egy szögletvariáció után Melo sarkazott közelről, látványosan az ellenfél kapujába. Belelendült a házigazda, a vendég pedig rohamozott az egyenlítésért – pörgött a meccs. Öreglaki lopott labdát, majd Mendes elé tálalt, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolni (8. perc: 2-0). Rögtön időt kért a Veszprém. Egyre több helyzetet dolgozott ki a házigazda. Ám a zöld-fehérek korán, már a félidő felénél öt csapatfaultnál jártak. Közben a vendég rúgott egy kapufát, és Sásdinak is akad dolga. Majd ismét a kapufa sietett a hazaiak segítségére. De a szombathelyiek kontráiban is ott rejlett a veszély. Már úgy tűnt, hogy leperegnek a percek az első félidőből, amikor Michel egy higgadt megoldással megrúgta csapata harmadik, saját maga második gólját. Így megnyugtató előnnyel vonulhatott szünetre a Haladás.

Fordulás után sem lassítottak a felek. A Haladás jól jött vissza a szünetről, helyzetekkel jelezte, hogy nem csak védekezni szándékozik. Akart, hajtott a vendég is: feljegyezhettük a harmadik, majd a negyedik veszprémi kapufát is. De a vendég nem adta fel, egyre többet pattogott a labda a hazai kapu előterében. Ha viszont kiszabadult a szorításból a Haladás, az rendre komoly helyzettel végződött. Aztán a sokadik lehetőségét kihasználta, szépített a Veszprém (29. perc: 3-1). Sőt, a hajrát izgalmassá is tette, ugyanis szűkített a különbségen (34. perc: 3-2). Kellett a hazai időkérés. Mendes távoli bombája a kapufán csattant. Nagyon kitámadott a vendég, bőven volt lehetősége eldönteni a meccset a Haladásnak. Az utolsó bő egy percet vészkapussal rohamozta végig a Veszprém, de az eredmény már nem változott..

Nagy csatában, értékes győzelmet aratott a HVSE.

Turzó József:

„Nagyon örülök a három pontnak. Könnyebb győzelemnek indult, mint amilyenre sikeredett. Sajnos a második félidőben olyan dolgokból kaptunk gólokat, amelyekre egész héten készültünk. Vagyis van még miben javulnunk. Ettől függetlenül jár a gratuláció a fiúknak!”

forrás: vaol.hu – Tóth Gábor

 

A mérkőzés góljait itt nézheti meg.

Videó

Helyszínek, szervezők