Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.09.17 (Csütörtök), 08:00

Voltak olyan szakaszai a meccsnek, amikor egyenrangú ellenfele voltunk az ötszörös BL-győztesnek.

Fantasztikus hangulatban indult a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára a Győri Audi ETO KC elleni kézilabda ünnep. A találkozó elején a Bandeliert, Gorilszkát és Orbán Adriennt is nélkülöző SZKKA egyenrangú ellenfele volt a világ legjobbjainak, tartottuk a lépést, sőt, többször vezettünk is a klasszisok ellen, egészen a 12. percig. Egy csapásra ritmust váltott, magasabb fokozatba kapcsolt az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, a győriek pillanatok alatt elhúztak, Marosán György időkérése sem zökkentette ki őket.

A villámgyors győri akciókkal nem tudtuk felvenni a versenyt, de öröm volt nézni, hogy ezúttal már az első félidőben is sajátnevelésű fiatalok sora volt a pályán az SZKKA-ban. A szünetben 14 góllal, 24-10-re vezetett az ETO.

A második félidő elején Nze Minko még nagyobb lendületet adott a Győr játékának, a francia irányító néhány perc alatt hatszor is betalált és növelte tovább a különbséget. A második játékrész középső szakaszától aztán újra az történt a pályán az összecsapás elején: Csapó Kincső nagyszerű bravúrjainak is hála az olykor ifi korúakkal felálló SZKKA tartotta a már kialakult 19-20 gólos különbséget a világ legjobbjaival szemben.

A 21 gólos vereség ellenére csalódásra egyáltalán nem lehet okunk, hiszen nem csak a győriek mutattak be szépségdíjas megoldásokat, így remekül szórakozhatott fantasztikus szurkolótáborunk, akik ezúttal is végig buzdították a lányokat. A következő fontos erőpróba szombaton, a DVSC vendégeként vár az SZKKA csapatára.

Szombathelyi KKA – Győri Audi ETO KC 22–43 (10-24)

K&H Liga, 4. forduló

Aréna Savaria, Jv: Bóna, Földesi

SZKKA: Tomasevics – Wald 2, Horváth P. 4, Mayer 2, Pődör R. 6, Agbaba 2, Varga N. 4 Csere: Csapó (K), Virág, Pődör B. 2, Szendrei, Biró, Franka, Győri, Kozma, Tóth A. Vezetőedző: Marosán György

ETO: Solberg – Fodor 6, Hansen 4, Oftedal 4, Edwige 3, Kurtovic 6, Lukács 4 Csere: Glauser (K) , Nze Minko 8, Kürthi 2, Brattset 2, Görbicz , Amorim 2, Kristiansen 2, Leynaud Vezetőedző: Danyi Gábor

forrás: szombathelyikezilabda.hu

Helyszínek, szervezők