Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.09.20 (Hétfő), 08:00

Gasper Okorn, szakmai tanácsadónk értékelt. 

A holnap kezdődő bajnokság előtt meg akarok osztani egy-két gondolatot a nyarunkról és az előttünk álló feladatokról. Több helyen is olvastam, hogy még kell játékos és légiós sem ártana, de egy dolgot le kell szögeznem, a keret készen áll a bajnoki rajtra. Milossal, Markóval állandóan kommunikálunk és Ők is ugyanezen a véleményen vannak. Nem volt egyszerű ez az átigazolási időszak, bár valóban a legjobb forgatókönyv szerint alakult. Nagyon sokat dolgoztunk ezen a nyáron, pedig ahogy előbb is említettem nehéz helyzetben voltunk. Várnunk kellett Szili és Beni döntésére, és csak azután léphettünk tovább a csapatépítésben. Türelmesnek kellett maradnunk, hiszen tisztelnünk kellett mindkét játékos érdekeit, akik rengeteget tettek ezért a klubért. A fiatalokkal, Borissal és Marvinnal sikerült gyorsan megállapodni, így kezdtük a nyarat, de úgy gondolom legfontosabb lépés Szili és Beni megtartása volt, hiszen így tudtuk teljesíteni azt a célt, hogy a tavalyi csapat magját és a magyar magunkat is meg tudtuk erősíteni.

A következő mozzanat Golomán leigazolása volt. Nagyon sok telefonba, beszélgetésbe került, amíg GG-t meg tudtuk győzni, hogy visszaigazolni a magyar bajnokságba és játszani a BCL-ben jó lehetőség lesz számára. Komoly tárgyalásokat folytattunk, harcoltunk érte, mert tudtuk, mennyire fontos láncszeme lesz Ő a csapatnak és a Falco csapatépítésének. Az Ő megszerzése után is érkeztek hozzászólások, hogy még kell légiós, hogy ez így kevés lesz. Egyet viszont tisztába szeretnék tenni. Minek légiós, ha van magyar válogatott? Ebből a magyar kosárlabda profitálni tud. Minőségi magyar játékosok, akik a válogatott gerincét is adják. Olvasom, hogy sok embernek ez nem tetszik, és többen is negatívan szólnak hozzá a csapatról szóló hírekhez. Ezek mutatják, hogy jó utón járunk, mert ilyenek az emberek. Ha valakinek a sikereit irigyelik, akkor azt megszólják. Nem voltam itt, amikor a Szolnok, vagy épp az Alba ért el hasonló sikereket, de sejtem, hogy a mostanihoz hasonló kommenteket kaptak akkor Ők is. Ilyen az élet, ilyen az ember, ezzel nem lehet mit kezdeni.

Azt is olvastam, hogy néhányan azt állítják a Falcoról, hogy feketén játszott és, hogy Somogyi leigazolásával kijátszották a DEAC csapatát. Hadd tegyek egy-két dolgot tisztába ezzel a kapcsolatban. Mi akkor kapcsolódtunk be a Somogyiért folytatott „harcba”, amikor kiderült, hogy a Hereda San Pablo Burgos csapatába fog kerülni. Kapcsolatba léptünk a kétszeres BL győztes csapattal, tudni akartuk, hogy mik a terveik a magyar válogatott játékossal. Ezt bármelyik, másik magyar csapat ugyanúgy megtehette volna, nem mi voltunk az egyetlenek. A spanyolok nagyon készségesen elmondták, hogy Somogyiban egy hosszútávú projektet látnak, és nem tartják kizártnak, hogy kölcsönadják majd a játékost. Ez a spanyol kluboknál gyakori megoldás, megint nem értem, hogy ezért mi miért voltunk rosszak. Éltünk a lehetőséggel és megfeleltünk a klub, és a FIBA elvárásainak, így sikerült megszerezni Ádám játékjogát. Én ebben nem látok semmi kivetnivalót.

Végül kicsit a jövőről szeretnék beszélni. Szerintem az én itt töltött három év alatt a szurkolók, a csapat, és a Falco is megtudta, hogy nem októberben, novemberben hirdetnek bajnokot. Ha eddig türelmesek voltunk, akkor biztos, hogy nem szezonközben fogunk kapkodni. Komoly célokat tűztünk ki magunk elé, amit nyilván szeretnénk elérni és úgy érzem a játékoskeret és a szakmai stáb is készen áll a feladatra.

Helyszínek, szervezők