Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.04.07 (Csütörtök), 08:00

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás ugyan két kapufát is lőtt, mégis pont nélkül maradt. A Soroksár egy véleményes büntetővel 1-0-ra nyert a Haladás Sportkomplexumban

Szombathelyi Haladás–Soroksár SC 0-1 (0-0). Haladás Sportkomplexum, 740 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Horváth T.
Haladás: Rózsa – Kállai (Csilus, 46.), Csató, Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Monori, 61.), Holdampf, Kiss B. (Lencse, 74.), Tóth Máté  (Szekér, 61.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 61.), Tóth Milán. Edző: Németh Szabolcs.
Soroksár: Varga Á. –  Kékesi, Gyömbér, Valencsik, Katona – Korozmán (Lőrinczy, 46.), Ternován, Hudák, Csernik (Szerető, 46.) –Redzic, Lovrencsics B. (Kovac, 81.)  Edző: Lipcsei Péter.
17. perc: Lovrencsics ugrott ki a jobb oldalon a védők között, középre passzolt labdáját Korozmán hét méterről ziccerből a jobb sarok mellé lőtte.Fél perc múlva Lovrencsics jobb felsőbe tartó löketét védte bravúrral Rózsa.
31. perc: Tóth-Gábor forgolódott a védők között, majd tíz  méterről, kissé jobbról a bal kapufát találta telibe.
36. perc: Tóth Milán 17 méteres szabadrúgását nyomta bravúrral a léc fölé Varga.
37. perc: Kiss Bence lőtt 17 méterről, de Varga a jobb kapufára tolta a labdát.
54. perc: Lovrencsics 13 méteres, bal sarokra tartó lövését tenyerelte  szögletre Rózsa.
56. perc: Tóth Milán elé került a labda, a csatár 13 méterről tiszta helyzetből tüzelt, Varga nagyot védett.
67. perc: Hudák esett nagyot Németh Milán mellett a tizenhatoson belül – a játékvezető könnyű síppal befújta a büntetőt. A tizenegyest Lőrinczy a bal sarokba lőtte (0-1).

 

A szombathelyiek jól kezdték a meccset, öt perc alatt két  helyzetet is kidolgoztak. Aztán magukhoz tértek a vendégek is, kiegyenlítettebb lett a játék, főként mezőnyben folyt a küzdelem. Aztán egy percen belül két gólt is szerezhettek volna a fővárosiak. Sőt, egy időre át is vették az irányítást a vendégek. Majd ismét a hazaiak kerültek fölénybe és Tóth-Gábor Kristóf lövésénél csak a kapufa mentette meg a soroksáriakat a góltól. Sorra jöttek a hazai helyzetek, a soroksári kapus, Varga nagyokat védett. Ebben a periódiúsban lendületesen, jól játszottak a szombathelyiek.
Szünet után két gyors vendéghelyzet vezette be a mérkőzést – egyikből sem született gól. A hazaiak mestere, Németh Szabolcs hamarosan hármat is cserélt, Szekér Ádámot, Monori Norbertet és Délczeg Gergelyt is a pályára küldte. Aztán egy erősen véleményes tizenegyessel megszerezte a vezetést a vendégggárda, az a Lőrinczy talált be, aki az őszi meccsen a 93. percben – ugyancsak büntetőből – akkor győztes gólt szerzett. A Haladás továbbra is ment előre, de a Soroksár sem ült rá az eredményre. Ám hiába táboroztak le a zöld-fehérek a vendégek térfelén, nem tudták igazán megbontani a soroksári védelmet. Vagy ha igen, kihagyták a helyzeteket. Az utolsó perceket taktikusan kihúzta a Soroksár.
A Haladás hiába dolgozott ki több helyzetet ellenfelénél, lőtt két kapufát is, mégis pont nélkül maradt. A döntetlen igazságosabb lett volna. Úgy fest, tavasszal a vasiak számára átok a hazai pálya: a Haladás mind a hat idei szombathelyi mérkőzését elveszítette. 

Helyszínek, szervezők