Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.12.20 (Szerda), 08:00

Csarnokátadás és gálamérkőzés - Hosszú „száműzetés” után végre hazatért a Haladás VSE kézilabda szakosztálya, ugyanis a sportkomplexum elkészültéig a csapat jobb híján idegenben igyekezett vitézkedni a bajnokság folyamán. Egy méltó ünnepség keretében birtokba vette egyesületünk a minden igényt kielégítő sportkomplexumot, egy fantasztikus légkörben lezajlott reprezentatív gálán. Az átmeneti időszakban Bükön, illetve Répcelakon vendégeskedtünk, ahol a megközelítőleg másfél esztendő során igazán kellemes, otthonos atmoszférában sportolhattunk. A visszatérésre az egyesület egy nagyszabású csarnokavató gálával készült, ahol egy kirakatmérkőzésen a tavalyi élvonal bronzérmesét, az Érd együttesét láttuk vendégül.  

A  helyi kézilabda piros betűs ünnepének számító nap zajos sikerét fémjelzi, hogy a Haladás közel 200 főt számláló utánpótlástábora is szerepet kapott, az ifjúsági csapattól a serdülőn át, egészen a legfiatalabb korosztályokig. Mindenki vidáman képviseltette magát, szinte valamennyi sportolónk igyekezett a bemutatók során kiszolgálni közönségét. Az esemény nívóját számos kezdeményezés emelte, hiszen sportegyesületünk karitatív tevékenység keretében adományokat gyűjtött a Markusovszky Kórház Koraszülött Osztályának, valamint magas rangú relikviák is kisorsolásra kerültek.  A díszvendégek között a korábbi világbajnoki ezüstérmes magyar klasszis, Farkas Ágnes is szerepelt. A rendezvényen köszöntő beszédet mondott a Haladás VSE sikeres szakmai igazgatója Bokor Zsolt is.

A szivacskézilabda-csaták, a tombolasorolás, a népes számú közönség mellett óriási megtiszteltetés, hogy a gálamérkőzésre meghívott Érd komolyan vette a találkozót, és jó pár olyan kiváló, ikonikus játékost vonultatott fel, akik korábban már a nemzetközi porondon is alaposan lerakták névjegyüket. A vendégek kispadján az a Szabó Edina ült, akit a sportágért rajongó közönség minden bizonnyal igencsak jól ismer. A honi szakág megújulásában tevékeny szerepet vállaló karmester igencsak tetemes renoméval rendelkezik, minden közül kiemelkedő, hogy hosszú ideig annak a francia válogatottnak a technikai vezetőjeként ténykedett, amely éppen ellenünk lett világbajnok Zágrábban. Idehaza először 2003-2007 között Székesfehérváron vállalt munkát edzőként, ahol a legnagyobb skalpot a Cornexi csapatával érte el. 2005-ben az együttes EHF-kupát nyert.  A gyakran a dac erejével küzdő vezetőedző Érden is sikert sikerre halmozott, Rácz Mariann kapusedzővel karöltve általános szakmai elismerésnek örvendenek országszerte, s mint kiderült Szombathelyen is.  

 

 

Szakosztályunk az est fénypontjának számító összecsapás előtt meginvitálta nagynevű ellenfelét apró programokra, egy közös ebéddel és városnézéssel kedveskedett a meghívásnak szívesen eleget tevő érdi csapat előtt. A korábbi vendéglátóinkat is köszöntötte egyesületünk szakosztályvezetője Gál Sándor, így többek között Bogdán Mónikát és Gallen Ervint is. A Répce Sportcsarnok két kiváló munkatársa sokat tett azért, hogy komfortosan érezze magát csapatunk az őszi szezon folyamán. Hónapról hónapra bővülő szakosztályunk a város kézilabdát szerető közönségének egész estés szórakoztatásáról gondoskodott, miközben nézőink elsőként tapasztalhatták meg a vadonatúj komplexum adta kiváló lehetőségeket.  A megépült és immáron átadott infrastuktúrális adottságok birtokában a Haladás felülhet arra a vonatra, amelyik a térség kiemelkedő együttesévé szállíthatja a zöld-fehér színekben pályára lépő felnőtt és korosztályos csapatokat.  A kézilabda örömünnepének számító estének tehát mindenki a nyertese volt. Egy példátlan összefogás hozományaként. 

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők