Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.06.02 (Kedd), 08:00

Három héten keresztül edzett a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata, melyből távozott az osztrák légiós, Heike Manhart.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet után május 12-én edzett először a Haladás-Viktória FC együttese. Szabados György tanítványai három héten keresztül kedden, szerdán és csütörtökön tréningeztek, míg heti egy napot Tóth Enikő erőnléti edző vezetésével dolgoztak. Az edzések véget értek, a játékosok péntektől pihenőre vonultak – néhányan már nem is térnek vissza. Korábban távozott Szakonyi Emese és Öreg Cintia, míg a héten Heike Manhart jelentette be, hogy sérülése miatt 27 évesen felhagy az aktív futballal. A korábbi osztrák válogatott középpályás 2013 nyarán igazolt a Viktóriához, végig csapata meghatározó játékosa volt, 81 NB I-es mérkőzésen 47 gólt szerzett.

– Heike először még a tavalyi bajnokságban, tavasszal egy újpesti meccsen kapott egy csúnya rúgást a bokájára, majd ősszel az egyik edzésen fordult alá a bokája – mondta Kiss Tamás, a Haladás-Viktória FC klubmenedzsere. – Utóbbinál elszakadt a bokaszalagja és bár tavaszra nehezen, de felépült, az orvos már nem javasolta számára a profi futballt. Heike azonban megígérte, hogy a tavaszt még ennek ellenére is végigjátssza, ám a járvány közbeszólt. Hat szezont futballozott nálunk, azt mondta nekem: élete legjobb éveit töltötte itt, szeretett a Viktóriában játszani, nem szakad el a csapattól és a jövőben is eljön majd a hazai meccseinkre – de már csak nézőként. Sajnáljuk, hogy abba kellett hagynia a profi karrierjét, családtagként tekintettünk és tekintünk rá. Ami még a keretet illeti, lesznek távozók és érkezők is, folyamatosan tárgyalunk játékosokkal – reményeim szerint egy-két hét múlva kialakul a keretünk. Sok függ attól, hányan távoznak – ez meghatározza az érkezők számát is.

– Úgy láttam, élvezték a lányok az edzéseket, azt, hogy a két hónapos kényszerszünet után újra futballistának érezhették magukat – mondta Szabados György, a vasiak vezetőedzője. – A három hét során a labda volt a főszerepben, az volt az elsődleges cél, hogy jól érezzék magukat a lányok a tréningeken. Speciális dolgokkal nem nyaggattam őket, vigyáztam arra is, hogy a kihagyás után ne terheljem túl őket, nehogy valaki megsérüljön – nem is volt gond ezzel. Amolyan szinten tartás volt ez a három hét, és a végére ismét olyan jó állapotba kerültek a játékosok, hogy akár bajnokit is játszhattak volna. Az utánpótlásból is hoztam fel labdarúgókat, Németh Mirtill, Németh Adél, Novák Luca, Németh Zsófia edzett velünk. Valamennyien ügyesen mozogtak, úgyhogy a nyári felkészülésre is visszavárjuk őket, és a tervek szerint ősszel is velünk együtt készülnek – de elsősorban saját korosztályos csapataikban játszanak. Úgy tűnik, a következő bajnokságra alaposan átalakul a keretünk, új csapatot építünk, de állunk elébe. Most pihenőre vonultak a lányok, nem kaptak egyéni edzéstervet, viszont lelkükre kötöttem, hogy mindennap mozogjanak. Legközelebb július 6-án találkozunk és kezdjük el a felkészülést a következő bajnokságra – ami információim szerint augusztus közepén kezdődik.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők