Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.11.26 (Csütörtök), 08:00

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában 4-0-ra kikapott a Budaörs vendégeként.

Budaörs SC–Szombathelyi Haladás 4-0 (2-0). 
Tatabánya, zárt kapuk mögött, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette
: Antal.
Budaörs: Kovács P. – Menyhárt, KÉKESI, Fényes, Zeke – Molnár Cs., Sajbán M., PETNEHÁZI, MOLNÁR T. (Végh, 85.) – Nyári (Pető, 79.)i, HALMAI Á. (Halácsi, 85.). Edző: Márkus Tibor.
Haladás: Verpecz – Mocsi, Devecseri, Bosnjak – Tóth D., Csilus, Doktorics (Tóth M., 86.), Kállai (Schuszter, 74.), Horváth O. (Németh Márió, 46.) – Tóth B. (Medgyes, 46.), Rácz (Szalay, 74.). Edző: Mátyus János.
Gólszerzők: Halmai Á. 2 (5., 44.), Kékesi (72.), Pethő (90.).
Sárga lap: Kállai (27.).

5. perc: Jobb oldali szöglet után a kifejelt labdát Petneházi lőtte rá, a védőkről levágódó labdára Halmai Ádám eszmélt a leggyorsabban és hat méterről, jobbról a kapu közepébe helyezett (1-0).
18. perc: Szép szombathelyi támadás végén Csilus 17 méterről a jobb sarok mellé lőtt. 
43. perc: Halmai Ádám kapott labdát a jobb szélen, majd 11 méterről a kifutó Verpecz mellett a jobb sarokba lőtt (2-0).
72. perc: Petneházi bal oldali szögletét a röviden érkező Kékesi hat méterről a hosszú sarokba fejelte (3-0).
90. perc: Pethő fordult le védőjéről és 10 méterről a bal sarokba lőtt (4-0).


A Budaörs kezdőjében két volt szombathelyi futballista, Halmai Ádám és Nyári Patrik kapott helyet. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést és az 5. percben egy szerencsés góllal a vezetést is megszerezték. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, majd a szombathelyiek fokozatosan átvették az irányítást.  Ám a hazai tizenhatos előtt elfogyott a tudományuk, rendre rossz megoldást választottak. Helyzet sem az egyik, sem a másik kapu előtt nem alakult ki, jobbára csak mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Egészen a 44. percig, amikor egy szombathelyi labdavesztés után a budaörsiek lekontrázták a vasiakat és az Illés Akadémián nevelkedett Halmai Ádám nem hibázott: megduplázta saját maga és csapata góljainak a számát. Nincs mit szépíteni: az első félidő roppant gyenge játékot hozott, egyik csapat sem érdemelte volna meg, hogy vezessen. Küzdelem volt, játék kevésbé.
A szünetben kettőt is cserélt Mátyus János, Medgyes Zoltán és Németh Márió állt be. A vendégek támadójátéka ezúttal velük sem javult fel, enyhe mezőnyfölényben játszottak ugyan a zöld-fehérek, de hiányzott az igazi átütőerő a játékukból. Nem boldogult a szombathelyi csapat a stabilan, fegyelmezetten védekező budaörsiekkel. Változatlanul rengeteg hibával futballoztak a vendégek, habár a budaörsiek sem brillíroztak, de magabiztosan őrizték előnyüket – sőt, enyhe mezőnyfölényben játszottak. A 72. percben aztán egy szöglet után újra betaláltak a budaörsiek: 3-0, eldőlt a mérkőzés. A Haladás ment előre, próbálta legalább a szépítő gólt megszerezni, ehelyett azonban a hazaiak találtak be. 

A szombathelyi csapat a szezon eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtotta, védekezésben és támadásban is rengeteget hibázott, nem volt esélye a pontszerzésre sem a helyzeteivel szinte százszázalékosan sáfárkododó, pontosabban játszó Budaörs ellen.

Így látta a mérkőzést Mátyus János

Vezetőedzőnk értékelte a Budaörs elleni tatabányai bajnokit.

Mátyus János: –  Ilyen összetételben nagyon egyoldalú meccs volt, esélytelenek voltunk a pontszerzésre, a Budaörs minden csapatrészben jobb volt, teljesen megérdemelten nyert. Két gólt pontrúgásból, egyet kontra után kaptunk – elkerülhető találatok voltak. Sajnos nem tudtuk megfelelően pótolni a hiányzókat. Szerencsére az elmúlt időszak szereplésének köszönhetően ezzel a vereséggel nem kerültünk nagy bajba, de azt látni kell, hogy nehéz helyzetben vagyunk, nehéz időszak vár ránk.

Helyszínek, szervezők