Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.04.04 (Hétfő), 08:00

Hatalmas akarattal, szívvel küzdve fordítottunk a második félidőben és előre léptünk a tabellán.

Péntek este a tabellán tizedik helyen álló Alba Fehérvár együttesét látta vendégül NB I-es csapatunk az Aréna Savariában. Idegesen, kapkodó játékkal kezdtük a hazai rangadót, 7-3-as vendég vezetésnél azonnal időt kért Pődör Zoltán vezetőedző. Az Alba már hattal is vezetett, de aztán kezdtünk magunkra találni és megkezdtük a felzárkózást. Az első félidő hajrájában több alkalommal is feljöhettünk volna egy gólra, de a szünetben végül kettő volt a fehérváriak előnye, 14-16.

Hatalmas elánnal kezdtük a második játékrészt, remek szellemben jöttünk ki az öltözőből. A találkozón összesen 11 védést bemutató Tomasevics ihletett formában hárította sorban az Alba próbálkozásait, így a 36. percre megfordítottuk az állást, 18-17. Gyorsan megrázta magát a vendégcsapat is, tíz perccel később már újra az Alba vezetett kettővel, érkezett az újabb hazai időkérés, 20-22. Elképesztő izgalmak maradtak az utolsó negyedórára, felváltva estek a gólok, egyszer nálunk, egyszer az Albánál volt az előny.

Mindkét csapat sok hibával játszott, de a lányok a második félidőben óriási harcoltak, kitették a szívüket a pályára, amivel fantasztikus szurkolótáborunkat is feltüzelték. A hajrá is kiélezett csatát hozott, kettő és fél perccel a vége előtt döntetlen állást mutatott az eredményjelző, de innentől kezdve már csak sajátnevelésű szélsőnk, a ziccereit higgadtan értékesítő Horváth Anna talált be, így hatalmas szívvel és akarattal kettő góllal megnyertük a találkozót, 30-28. A lefújás pillanatában szinte felrobbant az Aréna és kezdődhetett az ünneplés. Győzelmünkkel egy pozíciót előre léptünk a tabellán. Köszönjük a szenzációs támogatást, találkozunk jövő szombaton a Budaörs ellen!

Hungast Szombathelyi KKA – Alba Fehérvár KC 30-28 (14-16)

K&H Liga, 20. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Tomasevics 1 – Csire 4, Stosics 2, Gorilszka 3, Pődör R. 8, Virág, Cristina 1 Csere: Balog, Christe (kapusok), Szekerczés 1, Horváth P. 4, Horváth A. 4, Szmolek 2, Győri, Bíró Vezetőedző: Pődör Zoltán

 

forrás: szombathelyikezilabda.hu

Helyszínek, szervezők