Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.03.01 (Kedd), 08:00

Az MVFC-Berettyóújfalu otthonában aratott 4-2-es győzelmet címvédő futsalcsapatunk a felső-házi rájátszás 3. fordulójában. Henrique Diniz góljával szereztük meg a vezetést, majd a félidei döntetlent követően Dróth Zoltán és Vas Ádám növelte a különbséget, az utolsó percben pedig Kovács Máté is betalált.Két győztes meccsből érkező együttes találkozott egymással a Pálfi István Rendezvénycsarnokban hétfő délután, de igazi rangadóvá az elmúlt évek bajnoki címért folytatott párharcai teszik a Berettyóújfalu elleni összecsapásokat.

Mindkét fél szervezett, fegyelmezett csapat benyomását keltette a találkozó elején, majd ahogy teltek a percek, úgy kezdtük el egyre inkább irányítani a játékot, és mezőnyfölényt tudtunk kialakítani. Alasztics Marcell ezúttal is már-már mezőnyjátékosként segítette akcióink felépítését, egy szemfüles megmozdulásából pedig csak a kapufa miatt nem iratkozott fel a góllövőlistára.

Agilis játékunk gyümölcseként a 6. percben megszereztük a vezetést, Henrique Diniz vette be a berettyói kaput (0-1). A találat után nem sokkal Dávid Richárdnak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy nem tudott kiegyenlíteni a vészkapus játékra váltó Berettyóújfalu, válogatott klasszisunk hatalmas mentést mutatott be. Jó ritmusban futsaloztunk, benne volt játékunkban az újabb gól, ennek dacára a 11. minutumban a hazaiak új légiósa, Matheus köszönt be (1-1). A folytatásban ismét öt a négy elleni szerkezetben próbált minket meglepni az MVFC, majd a 15. percben mesterünk időt kért. A rövid megbeszélést követően támadásban továbbra is veszélyesek voltunk, és védelmünk, valamint Alasztics Marcell jól állta a sarat. A 17. minutumban Dróth Zoltán, valamint Szalmás Zoltán előtt is nagy lehetőség adódott, ekkor Trencsényi János is magához hívta övéit. Végül a szünetig még két komolyabb helyzetünk adódott, de az eredmény nem változott már a szünetig, egállal vonultunk pihenőre.

A fordulás után alig pár másodperc telt el, amikor Matheus került ziccerbe, a brazil center azonban a kapu fölé bombázott. Dróth Zoltán előbb válaszul a kapufát forgácsolta, de a 23. percben már ismét gólnak örülhettünk: csapatkapitányunk remekül vette észre, hogy társai folyosót nyitottak előtte, és pazar mozdulatával visszavettük a vezetést (1-2). A hajdúságiak ismét öt a négy elleni játékot alkalmaztak, de az ebből adódó próbálkozásokat is magabiztosan hatástalanította Alasztics Marcell. Mindössze két perccel csapatkapitányunk gólja után ismét rezgett a hazaiak hálója, Vas Ádám parádés szabadrúgásával már 1-3 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban csendesebb percek következtek, amelyet Rafinha helyzete tört meg a 32. percben, melynek védésébe Alasztics Marcell sajnos bele is sérült, és Gyimesi Máté váltotta a kapuban. Hálóőrünk rögtön egy nagy bravúrral mutatkozott be, Matheust akadályozta meg a gólszerzésben, azonban ugyanebben a minutumban Nagy Imre megpattanó lövése utat talált a kapuba, visszajött a mérkőzésbe a Berettyóújfalu (2-3). Trénerünk időt kért, az események felpörögtek, ismét megélénkült a találkozó. Dávid Richárd vezérletével nagyot dolgozott védelmünk, a sötétmezesek próbálkozása is a kapufán csattant, így érkeztünk el az összecsapás hajrájához.

A 37. percben visszatért az emberelőnyös formációhoz a riválisunk, mindent egy lapra feltéve rohamoztak, mi viszont nagyon fegyelmezetten, egymást segítve vészeltük át ezt az időszakot is. Az utolsó előtti percben Trencsényi János időt kért, Gyimesi Máté védte az ezt követő hazai lehetőséget, a labda Vas Ádámhoz került, de a játékszer nem talált utat a hálóba egészpályáról. Ám így sem maradtunk újabb Hali-gól nélkül: Dróth Zoltán harcos labdaszerzése után remekül tálalt Kovács Máté elé, aki beállította a 2-4-es végeredményt.

Fontos győzelmünknek köszönhetően nyolc pontra növeltük előnyünket a lista élén, a következő fordulóban hazai pályán fogadjuk a DEAC gárdáját. A mérkőzésre március 10-én, 18:30 perckor kerül sor a Haladás Sportkomplexumban.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagyon jól játszottunk. Kimagasló teljesítményt nyújtottak a játékosok, a mérkőzés egészén jobbak voltak négy a négy ellen, mint a Berettyóújfalu. Kicsit meglepett engem, hogy már az elején vészkapus megoldással támadtak, de megérdemelten nyertünk, mert jobbak voltunk ma. Gratulálok a játékosoknak, a szurkolóknak, a stábnak és a vezetőknek, mert nagyon komoly lépéseket tettünk meg eddig a rájátszásban, és jó irányban haladunk a célunk felé

 

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 3. FORDULÓ

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 2-4 (1-1)

MVFC BERETTYÓÚJFALU: Mezei Dávid - Horváth Norbert, Nagy Imre, Rábl János, Rafinha, Sipos Robin, Tóth Attila, Rézműves Tibor, Szabó Péter, Sándor Máté, Szatmári Ákos, Nagy Dániel, Takács Zoltán, Matheus

Edző: Trencsényi János

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Matheus 11’, Nagy Imre 33’, ill. Henrique Diniz 6’, Dróth Zoltán 23’, Vas Ádám 25’, Kovács Máté 40’

Sárga lapok: Horváth Norbert 24’, ill. Dávid Richárd 13’, Gyimesi Máté 28’

A mérkőzést itt nézheti vissza.

forrás: haladasvse.hu

Videó

Helyszínek, szervezők