Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.04.25 (Hétfő), 08:00

A labdarúgó NB II. 34. fordulójában a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlen játszott az Aqvital FC Csákvár vendégeként.

Aqvital FC Csákvár–Szombathelyi Haladás 0-0.  Csákvár,  Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A.

Csákvár: Auerbach – Dulló, Vaskó, Karacs, László N. – Derekas, Ominger – Tamás N. (Molnár, 56.), Kártik (Takács T., 80.), Torvund – Makrai (Körmendi, 71.). Edző: Tóth Balázs.

Haladás: Verpecz – Kállai, Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf (Szekér. 57.), Csilus, Doktorics (Stieber, 77.) – Tóth Milán (Tóth-Gábor, 77.), Horváth R. (Lencse, 46.) Edző: Németh Szabolcs.

29. perc: Kállai indult meg a jobb szélen, két csel után középről, 19 méterről lőtt, Auerbach védte a bal sarokra tartó labdát.

40. perc: Makrai harcolt ki magának helyzetet, de tízméteres, kissé jobbról leadott lövését bravúrral védte Verpecz. .

60. perc Kállai tüzelt jobbról, 20 méterről, a labda elzúgott a jobb felső sarok mellett.

81. perc: Lencse lépett ki egyedül középen, de 14 méteres lövését Auerbach bravúrral, lábbal szögletre hárított.

88. perc: Szombathelyi labdavesztés után Ominger iramodott meg középen, majd a bal oldalon felfutó Molnárhoz passzolt, a támadó lapos, 15 méteres lövését azonban védte Verpecz.

Németh Szabolcs, a szombathelyiek vezetőedzője nem változtatott a Diósgyőr ellen győztes csapaton, így a kaput ezúttal is Verpecz István védte.

A kezdést követően a kieséstől veszélyeztett hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de semmi veszélyt sem jelentettek Verpecz kapujára. Aztán kiegyenlítődött a mérkőzés, a vasiak is elkapták a fonalat, de jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. A vendégek voltak aktívabbak, a hazaiak ekkor inkább kontrákkal próbálkoztak. Látszott, hogy a Haladás jobb csapat, de ez gólban nem mutatkozott meg. Szűk félóra elteltével Kállai Kevin szép egyéni akciója kecsegtetett góllal, de a hazaiak kapusa hárított. A másik oldalon Makrai került ziccerbe, de Verpecz védett nagyot.

Szünet után Tóth Milán fejelte a hálóba, de mivel lesről tette, érvénytelen volt a találat.  Változatos volt a játék, hol a csákvári, hol a szombathelyi kapu előtt folyt a küzdelem – igaz, komoly helyzet nélkül. Az iramra nem lehetett panasz, mindkét csapat játékosai csipkedték magukat. A hajrában mindkét csapat többet kockáztatott, Németh Szabolcs kettőt is cserélt: Tóth-Gábor Kristófot és Stieber Andrást is a pályára küldte. Gólt mégis kis híján Lencse László szerzett, de Auerbach óriásit védett. Nagy fölényben futballozott, egykapuzott a Haladás, a Csákvár már csak a kontrában bízhatott. Egy ilyen után aztán  Molnár  lövését védte magabiztosan Verpecz. A vasiak mentek előre, míg a hazaiak őrizték a számukra a bentmatadáshoz fontos pontot. Végül utóbbiak jártak sikerrel.

Összességében jó iramú, de közepes színvonalú mérkőzésen a Haladás többet birtokolta a labdát, több helyzetet kidolgozott, de nem tudott gólt szerezni a stabilan védekező, masszív csákvári együttes otthonában. Az dicsérendő, hogy a zöld-fehérek utolsó két meccsükön veretlenek maradtak és nem kaptak gólt.

Így látta vezetőedzőnk a Csákvár-Szombathelyi Haladás (0-0) bajnoki-mérkőzést.

Németh Szabolcs: - Küzdelmes mérkőzést játszottunk, hiányérzetem van, helyzeteink alapján Csákváron hagytunk két pontot - közelebb álltunk a győzelemhez. Pozitívum, hogy ismét nem kaptunk gólt.

 

Videó

Helyszínek, szervezők