Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.06.25 (Csütörtök), 08:00

Csilus Tamás és Simon András személyében egy középpályást és egy támadót igazolt a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata. Bokor Bence, Balogh Ferenc és Doktorics Áron pedig profi szerződést kapott.

Alakul, formálódik a Szombathelyi Haladás kerete. Korábban Mátyus János vezetőedző és segítője, Felipe Matos mellett a játékosok közül Verpecz István, Rózsa Dániel, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd, Kiss Bence, Farkas Balázs, Jancsó András, Rácz Ferenc és Tóth Barna is meghosszabbította hó végén lejáró szerződést.

Szerda kora délután pedig bemutatta első két új igazolását is a vasi együttes. A 25 éves középpályás, Csilus Tamás aláírta három évre szóló szerződését. Csilus a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, majd a zöld-fehérek felnőttcsapatában is helyet kapott: 2013 márciusában a Ricardo Moniz vezette FTC-ben debütált az élvonalban. Aztán a Fradi kölcsönadta Pápára, Kisvárdára, Soroksárra, majd 2017 júliusában Nyíregyházára igazolt a 178 centiméter magas játékos. Egy évet töltött a Nyírségben, mielőtt 2018 nyarán Siófokra szerződött. Az első évben húsz meccsen szerepelt, majd a legutóbb félbeszakadt bajnokságban is alapember volt, 24 mérkőzésen játszott, egy gólt szerzett és kiosztott négy gólpasszt. Az NB I-ben 22 bajnokin egy gólt, míg az NB II-ben 136 mérkőzésen nyolc találatot szerzett.

Csiluson kívül Simon András is aláírt a zöld-fehérekhez, a támadó két esztendőre kötelezte el magát. A csatárt nem kell különösebben bemutatni a szombathelyi futballszurkolóknak, hiszen annak idején már szerepelt zöld-fehérben – igaz, akkoriban a Haladás II-ben, a vasiak NB III-as csapatában szerepelt. Tizenegy meccsen két gólt szerzett. Simon az MTK-ban nevelkedett, aztán szerepelt a Liverpool utánpótlásában, a spanyol Cordobában, a holland Excelsiorban, a Győri ETO-ban, a Soproni VSE-ben, Pápán, Kecskeméten, Pakson, Gyirmóton, legutóbb pedig a Győri ETO-ban futballozott a 30 éves csatár. Az NB I-ben 91 bajnokin tíz gólt, a másodosztályban 75 mérkőzésen 23 találatot szerzett. Ezen kívül a spanyol másodosztályban kilencszer lépett pályára, a holland első osztályban pedig egyszer.

Három, az Illés Akadémián pallérozódó fiatal pedig aláírta profi szerződését a Szombathelyi Haladással. Az egyaránt 18 éves védő, Balogh Ferenc és Bokor Bence, valamint a szintén 18 esztendős támadó Doktorics Áron három-három évre kötelezte el magát a zöld-fehérekkel. Közülük Balogh és Doktorics már korábban bemutatkozott az NB II-ben, Bokor kispados volt.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők