Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.11.14 (Kedd), 08:00

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely FIBA Europe Cup, H-csoport, 5. forduló Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, kedd, 18:00 Várható kezdőcsapatok: Szolnok: Perry - Vojvoda - Ford - Milosevics - Andric. Falco: Govens - Perl - Váradi - Borisov - Tóth N.

Azzal, hogy a Falco az előző körben hazai pályán kikapott a Nyizsnyij Novgorodtól, nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából. A sárga-feketéknek az életben maradáshoz holnap este idegenben kellene legyőzniük a magyar bajnokságot makulátlan mérleggel vezető Szolnoki Olaj KK-t. A két csapat nem egészen egy hónapja, október 25-én találkozott egymással, akkor 84-74-re az vasiak nyertek. Ha a piros-feketék visszavágnak riválisuknak, az utolsó forduló már csak formalitás lesz, hiszen ezzel az eredménnyel Vojvodáék és az oroszok is továbbjutnának. 
A nagy távolság miatt a vendégek már ma ebéd után elutaztak.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Nagyon kemény meccset várok, hiszen egy olyan erős csapatot fogadunk, amely jól játszik, függetlenül attól, hogy éppen otthon, vagy idegenben szerepel. Irányítótól a centerig minden poszton kiváló egyéniségek alkotják őket, sokat futnak, gyors kosárlabdát erőltetnek, jól egy-egyeznek és jól dobnak távolról is. Perl és Govens a két fő vezérük, mindketten nagyon kreatívak, kulcskérdés lesz az ő megállításuk, de persze a többiekre is hasonlóan nagy figyelmet kell szentelnünk védekezésben. Kendrick Perry kisebb sérülés miatt nem játszott a MAFC ellen, nem akartunk kockáztatni, de holnap már visszatér, úgy tűnik, hogy mindenkire számíthatok.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője:Nagyon erős meccset várok. Nem mondtunk még le a továbbjutásról, ehhez viszont kötelező lenne nyerni Szolnokon. Kár lenne tagadni, nyomás van rajtunk, de ez ellenfelünkre is igaz, hiszen ha az Olaj nyerne, biztosan továbbjutna, gondolom, hogy ők sem akarják az utolsó, novgorodi meccsre hagyni a döntést. Mindkét csapat számára tehát nagyon fontos lenne a győzelem. A Szolnok jó formában van, nagyon jó csapat, a hazai pálya előnye mellette szól, de mi is jó formának örvendünk, bizonyítottuk már többször is, hogy tudunk jól játszani, megpróbálunk holnap is nyerni. A védekezés lesz a kulcs, ellenfelünk nagyon jól támadó csapat, Vojvoda Dávidot nem kell senkinek sem bemutatni, kiváló játékos, nagyon nehéz őt megállítani, de a palánk alatt is sok gondot tud okozni az Andric-Tóth Ádám duó. Borisov már újra edz, igazából Debrecenben is szeretett volna játszani, de inkább nem akartunk kockáztatni.

 

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők