Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.07.05 (Péntek), 08:00

A 22 esztendős, 206 cm magas, 95 kg-os magyar játékos a 4-5-ös poszton lesz bevethető. 

Ismerősen csenghet a Krivacsevics név a szombathelyiek számára, hiszen Krivacsevics Dragoljub, azaz ,,Krivi" az első légiósok egyike, még az egykori Jugoszláviából érkezve, 1990-től sok szép évet töltött el Szombathelyen, vele mentünk fel az ,A' csoportba is, majd az 1994/95-ös zalaegerszegi kitérője után még visszajött Szombathelyre. Krivi 29 évesen jött és még 44 évesen is játszott, aztán edző lett, jelenleg a Vasas Akadémia női kosárlabda-szakosztályát vezeti.

Gyermekei, követve édesapjukat ugyancsak kosárlabdázóként keresik kenyerüket. Krivacsevics Tijána a magyar válogatottban is rendszeresen játszik, míg öccse a tengerentúlon is bizonyíthatott. A Vasas által nevelt magasember már 2013/2014-ben a Vasas NB I/B-s csapatában játszot, aztán 2015-2017 között a Miami Dade CC-nél 8JUCO) 50 meccsen szerepelt, majd 2017-ben már második éve az Egyesült Államokban tanult ösztöndíjjal a világ első számú egyetemi bajnokságában, illetve amatőr bajnokságában, az NCAA-ben szórta a kosarakat. A sokszoros korosztályos válogatott játékos előbb a Duquesne (NCAA), majd az Indiana University of Pennsylvania Crimson Hawks (NCAA2) csapatánál szerepelt, utóbbi együttesnél 33 bajnokin 5.8 pontot és 2.8 lepattanót átlagolt, a 3 pontosokat 50%-os, míg a büntetőket 58%-os hatékonysággal dobta. 

Az 1996 novemberében Budapesten született Márkó mára 206 centiméter magas lett és erőcsatárként az U18-as és az U20-as korosztályos válogatottban is megfordult már, most pedig klubunk ügyvezetőjétől, Gráczer Györgytől megtudtuk, hogy Márkó a Falcóba tart. 

- Valóban újabb örömhírt tudunk megosztani szurkolóinkkal, hiszen újabb tehetséges magyar kosaras csatlakozik keretünkhöz. Az egyeztetések véget értek, Márkóval mindenben megállapodtunk, 1 évre érkezik Szombathelyre - tette hozzá Gráczer György. 

 

Márkó legszebb pillanatai ITT tekinthetők meg!

 

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők