Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.11.09 (Csütörtök), 08:00

Szombathely, 2017. november 9. – Ünnepélyes keretek között adták át az újonnan épült Haladás Sportkomplexumot. A megnyitón beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és dr. Hende Csaba az országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

A Haladás Sportkomplexum ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a szombathelyi nézőközönség előtt a Rohonci úti stadionban.

A nyitóünnepségen köszöntőbeszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki felidézte, hogy 2012 áprilisában egy ötletterv keretében mutatta be a miniszterelnöknek és dr. Hende Csaba miniszternek az új Haladás stadion és a körötte elterülő rekreációs övezet kialakításának tervét, ma azonban már mind a kettő a város megvalósult beruházása. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették a fejlesztést és azoknak is akik részt vettek az építésben.

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta: a magyar kormány kiemelt fontosságot tulajdonít a sportinfrastruktúra-fejlesztéseknek.
 "Ha azt akarjuk, hogy erős, kitartó és jó jelen nemzedéke legyen Magyarországnak, akkor fejleszteni kell a sport színtereit, hiszen a sport pozitív hatást gyakorol életünk szinte minden területére…Olyan nemzet vagyunk, amely világklasszis sportolókkal büszkélkedhet, az új tehetségek megismeréséhez és kiemelkedéséhez azonban - szülessenek az ország bármely részében - esélyt és lehetőséget kell teremteni minden fiatal számára. Ehhez sportlétesítményekre, tanárokra, nevelőkre és edzőkre van szükség. Szombathely ezen a téren is az élen jár, éppen ezért kívánja támogatni a magyar kormány a szükséges regionális fejlesztéseket" - fűzte hozzá.

Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője kijelentette: Szombathelyen a Haladás "családi ügynek" számít, a sport jelentősége összeköti a szombathelyi embereket.
Az esti nyitómérkőzésen a szombathelyi Swietelsky-Haladás a horvát NK Osijek csapatával játszott. A meccset színes show előzte meg, melyben közreműködtek a Savaria Szimfonikus Zenekar fúvósai, a Savaria Legio tagjai, az Ataru ütőegyüttes, a Haladás utánpótlás együttese, az Illés Akadémia és a Király Sportegyesület fiataljai, valamint a vas megyei kötődésű Soulwave zenekara is.

A Haladás Sportkomplexum 100%-os kormányzati támogatással másfél év alatt épült fel, a kivitelezést a Swietelsky - ZÁÉV konzorciuma végezte. A komplexum részét képezi egy csaknem 9 ezer fő befogadására alkalmas UEFA IV. besorolású futballpálya és egy multifunkcionális sportcsarnok, amelynek földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók kaptak helyet, de ugyanitt található egy bemelegítő folyosó és konditerem is. Az emeletet a kézilabdázók, futsallosok, röplabdázók vehetik birtokba, a nekik épített centerpálya mellett egy 500 fős lelátó is épült.

A szombathelyi labdarúgó stadion és multifunkcionális sportcsarnok építkezésén 530 munkás, 3 toronydaru, 8 autódaru dolgozott. A sportkomplexumba 185.000 darab tégla, 27.200 m3 beton került beépítésre, a fedéshez 21.600 m3 stadion membránt és 800 tonna acélszerkezetet használtak fel.

 

A sportkomplexum átadásával az elmúlt 20 év legjelentősebb fejlesztése valósult meg Szombathelyen és régióban, mely a sport iránti szeretetet és kötődést hivatott erősíteni, egészségtudatos, preventív életmódra biztosít helyszínt.

 

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft.

Helyszínek, szervezők