Adatok betöltése...

Programok

Zene/Koncert

Zene/Koncert

Szimfónia-Ősz Bérlet 5. előadás - Respighi, Mozart, Muszorgszkij-Ravel

komolyzenei koncert

komolyzenei koncert

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne) 

+3694314472

info@sso.hu

2022.01.21 (Péntek), 19:00

  • Belépőjegy:

    • Jegyár: 3500 Ft

Egy Oscar-díjas film művésze lép fel pénteken a Bartók Teremben

Január 21-én, pénteken különleges estre várja közönségét a Savaria Szimfonikus Zenekar: a Respighi, Mozart és Muszorgszkij-Ravel műveiből álló hangversenyen Hamar Zsolt vezényli a szimfonikusokat, szólistaként pedig fellép egy Oscar-díjas film művésze!

A vörös hegedű című Oscar-díjas filmben megismert osztrák-magyar klasszikus zenész, Christoph Koncz lép fel a Bartók Teremben. A hegedűművész már kilencévesen világszerte elismerést kapott, amiért a csodagyerek, Kaspar Weiss szerepét játszotta a kanadai játékfilmben. Szombathelyen Mozart D-dúr hegedűversenyének szólistájaként egy 1707-es készítésű ex Brüstlein Stradivarius-on fog játszani!

Műsor:

Respighi: Róma kútjai
Mozart: D-dúr hegedűverseny No. 4.
Muszorgszkij-Ravel: Egy kiállítás képei

Vezényel: Hamar Zsolt
Közreműködik: Christoph Koncz

Dátum: 2022. január 21. 19:00

Belépő: 3500 Ft

Ottorino Respighi – Róma kútjai
Ottorino Respighi (1879-1936) Róma kútjai című szimfonikus költeménye, a „Római triptichon” első darabja. 1916-ban írta a zenei impresszionizmus egyik fontos művét, aminek elkészültét Toscanini is szorgalmazta.


Wolfgang Amadeus Mozart – D-dúr hegedűverseny No. 4 K. 218
"
A tizenkilencedik születésnapját követő évben, tizenkét hónap leforgása alatt öt hegedűversenyt komponált Mozart – egy sor egyéb jelentős alkotása mellett. Azért feltűnő ez a hegedűverseny-sorozat, mert önálló szigetet képez Mozart életművében. A szerenádok egynémelyikébe helyezett hegedűversenyektől (K185, és a Haffner-szerenád) és további két Mozartnak tulajdonított, de vitatott hitelességű hegedűversenytől (6K268 Esz-dúr, K271 D-dúr) eltekintve ez az öt mű Mozart hegedűverseny-termése. Örökbecsű művek egy a fiatalkori éveket maga mögött hagyó zseni lelkéből fakadóan. “ Terényi Ede

Mogyeszt Petrovics Muszorgszkij – Egy kiállítás képei
Az Egy kiállítás képei Mogyeszt Petrovics Muszorgszkij (1839-1881) orosz zeneszerző legismertebb zongoraciklusa. A darabot az előző évben elhunyt építész-festő barátja, Viktor Hartmann posztumusz kiállításának hatása alatt írta 1874-ben. A képek és vázlatok Muszorgszkijból az emberi élet és pszichikum, a nép képzeletvilágának csodálatosan színes megfogalmazásait váltották ki – rá jellemző módon. Az Egy kiállítás képei a programzene egyik mintadarabjának tekinthető, melyet az orosz zenekritikusnak, Vlagyimir Sztaszovnak dedikált. A kompozíció stílusa, a különböző karakterdarabok ciklussá fűzésének elve Robert Schumann hatásának nyomait viseli. Mindazonáltal a mű jellegzetesen orosz. A zenekari hangszerelés Maurice Ravel tehetségét dicséri, ebben a feldolgozásban vált az alkotás a szimfonikus repertoár egyik legsikeresebb darabjává.

Várjuk Önöket sok szeretettel a hangversenyre! Jegyek online kaphatóak a https://sso.hu/kezdolap/jegyvasarlas/ oldalon vagy személyesen a zenekar jegyirodájában (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 3.).

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők