Adatok betöltése...

Programok

Zene/Koncert

Zene/Koncert

Lelkünk rezdülése a zene hangjára

Fasching Zsuzsa zeneterapeuta előadása

Fasching Zsuzsa zeneterapeuta előadása

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK) 

+3694513530

http://www.bdmk.hu/

bdmk@bdmk.hu

2021.11.26 (Péntek), 17:00

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban 2021. november 26-án 17 órakor Fasching Zsuzsanna adjunktus, diplomás zeneterapeuta (ELTE SEK Zenepedagógiai Tanszék) tart előadást Lelkünk rezdülése a zene hangjára. címmel.

Az előadó ajánlása:

"Lelkünk rezdülése a zene hangjára" Kikhez szól? Mindenkihez, aki szereti a zenét.

Lelkünk rezdülése a zene hangjára. . .

Rohanó 21. századi világunk sok stresszt, konfliktust, néha krízishelyzetet is teremt az életünkben. Gyakran úgy érezzük, hogy nem bírjuk már a terheket. Ilyenkor szívesen fordulunk a zenéhez, ami gyógyírként hathat ránk. Ha a lelkivilágunknak megfelelő zenei műfajt választunk, az áthangolja a gondolatvilágunkat, megnyugtatja a lelkünket. Ehhez az kell, hogy értsünk is a zene nyelvén.

Zeneértő, zenekedvelő és zenét művelő közönség - ez volt minden álma Kodály Zoltánnak.

A zenével nemcsak zenét tanítunk, " az ének felszabadít, bátorít, gátlásokból kigyógyít."

"A művészeti tárgyak mindegyike a teljes emberré válást, a közösségformálást, a szociokulturális hátrányok leküzdését, a
kulcskompetenciák fejlesztését, az önkifejezést, az örömet jelentő alkotás lehetőségét és a tehetséggondozást próbálja a maga eszközeivel segíteni." (Osvay, 2007.)

Rendszeres zenei aktivitásaink nagymértékben hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez, hiszen a zene a lélek mindennapi tápláléka. Csak így lehet meg a hármasság összhangja bennünk: a test, a szellem és a lélek harmóniája.

A zene olyan világnyelv, amihez nem kell nyelvvizsga. Egy jelnyelvhez hasonlítható, amelyet értenek mindenhol, ahol emberek élnek. Végigkíséri életünket magzati korunktól egészen a halálunkig.

Emberi létünk során minden életszakaszunknak megvan a saját stílusú zenéje. Ha jól sáfárkodunk vele, mindig segít megélni és átélni a világ ránk rakott terheit. Velünk lesz örömünkben, és akkor is, ha a fájdalmak súlya nyom. 

A zene híd a külvilág és az ember belső világa között, segíti a szavak nélküli párbeszédet.

A lélek legmélyebb rétegeihez is eljut, még oda is, ahol a szó már nem nyer értelmet. . .
 

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők