Adatok betöltése...

Programok

Zene/Koncert

Zene/Koncert

Belga-koncert

Mozikoncert-sorozat

Mozikoncert-sorozat

AGORA - Savaria Filmszínház aula 

+3694312666

+36205029351

http://www.agorasavaria.hu/

jegyiroda@agora-savaria.hu

2017.02.25 (Szombat), 21:00

Az alapító okirat bevezetőjének esszenciális kivonata:

A Belga zenekar 1998 tavaszán alakult a XVII. Kerületben, aztán a Nyugati környékén, majd fél évvel később a Városmajorban. A zenekar két testületből áll. A zeneíró testület ügyvezetője Titusz, a szövegírói testület munkanélküli buddhista tanítók önálló érdekvédelmi szervezete.

2002-ben a zeneírói testület főigazgató helyettese, Lord Cursor, Kőrösi Csoma Sándor és Bartók Béla szellemétől vezérelve külföldi tanulmányútra utazott. 

A zenekar 2003 tavaszán megtartott szokásos jogi és ügyrendi ülésén Secretman zenekartag olyan javaslatot tett, amit a többi szövegíró egyszerű szótöbbséggel leszavazott, mivel úgy érezték, a javaslat veszélyezteti a zenekar önkormányzatiságát. Secret ennek hatására kilépett a zenekarból. Ezt követően Lord C is távozott a zenekarból a zenei testület nyomására.

2013 év végén Titusz jelezte, hogy nem tud tovább stabilan részt venni a koncerteken, ezért a banda úgy döntött, 2014-től bevesznek egy új tagot, aki megpörgeti alattuk a lemezeket. A kiválasztott ötödik tag Dj Marvin lett.

A belga amatőrista, szinesztéziára törekvő, henokratikus /a henokrácia szó a henoteizmus és demokrácia szavak durva és laikus összevonásával keletkezett/ zenekar.

A Belga zenekar kritériumai:
- formalizáltság
- kormánytól való függetlenség
- önkormányzatiság
- politikamentesség
- önkéntesség
- nincs tagdíj

Ma, 2014-ben a zenekar már 5 állandó tagja töretlenül és következetesen építi a közös jövő egyes tagokra eső részét, hogy később is jó legyen.

Videó

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők