Adatok betöltése...

Programok

Színház/Tánc

Színház/Tánc

QUADRILLE EURÓPAI TÁNCFESZTIVÁL

Fő tér 

+3694312666

+36205029351

http://www.agorasavaria.hu/

jegyiroda@agora-savaria.hu

2022.05.20 (Péntek), 12:00

Az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. 2 év kihagyást követően, az idei évben 2022. május 20-án, pénteken ismét megrendezi a Quadrille Európai Táncfesztivált.

A Quadrille (European Quadrille Dance Festival - EQDF) ötletgazdája és jogtulajdonosa a Szlovéniai Táncegyesület (Maribor). Kezdeményezésükre indult a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére építő fesztivál 2005-ben. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A tánc az ezekben a napokban érettségizőknek szól. Kortársaik, iskolatársaik adják elő a közismert négy tételes francia négyes táncot Johann Strauss Denevér című zenéjére.

A Quadrille - bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely. Évről-évre szinte valamennyi helyi középiskola képviselteti magát a rendezvényen.

Május 20-án, pontban 12.00 órakor, polgármesteri sípszóra indul Szombathely Fő terén a napóleoni időben élt arisztokrácia divatos tánca, a francia négyes több száz diák részvételével. A tánc az érettségizőknek szól, iskolatársaik adják elő a közismert négytételes francia négyest.
A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb egy időben előadott szinkrontánc. A diákok Johann Strauss Denevér című zenéjére forognak a Rimányi Judit táncpedagógus által betanított koreográfiára. A nemzetközi rendezvénynek évről évre Szombathely az egyetlen magyarországi helyszíne.

A rendezvény az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretén belül valósul meg.

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők