Adatok betöltése...

Programok

Sport

Sport

Magyarország - Lettország

Női Labdarúgó Válogatott EB Selejtező Mérkőzés

Női Labdarúgó Válogatott EB Selejtező Mérkőzés

Haladás Sportkomplexum  

+3694505336

http://www.mlsz.hu/szovetseg

VAS@MLSZ.HU

2019.11.12 (Kedd), 18:00

  • Sportág:

    • Labdarúgás

Női Eb-selejtező: Nehéz feladat lesz, de pontokat gyűjtenénk a közelgő mérkőzéseken

Két visszatérő Markó Edina keretében. Kőkemény szlovákiai találkozó után fogadja Szombathelyen Lettországot női A-válogatottunk.

Pinczi Anita bokasérülés miatt kényszerült kihagyni a Svédország elleni hazai Eb-selejtező mérkőzést, ám az MTK Hungária FC védője a héten már a klubjával készül, így ismét meghívót kapott Markó Edina szövetségi kapitány válogatottjába.

A KERET LEGKÖZELEBB IDEGENBEN, SZLOVÁKIÁBAN LÉP PÁLYÁRA A SOROZATBAN, NOVEMBER 8-ÁN, MAJD LETTORSZÁG KÖVETKEZIK A HALADÁS SPORTKOMPLEXUMBAN, NOVEMBER 12-ÉN.

A két találkozóra ismét csatlakozik a felnőttekhez Pusztai Sára is, aki a közelmúltban az U19-es korosztály csapatkapitányaként harcolta ki az Eb-selejtező elitkörbe jutást Törökországban, ahol a magyar együttes veretlenül zárta a minitornát.

Nincs ott ezúttal a válogatottban Tóth Alexandra, munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tud a csapattal tartani.

Hosszútávú céljaink része, hogy beépítsük a fiatalokat a válogatottba

Pusztai Sára már az Izland elleni keretben is helyet kapott, az U19-es együttesben pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtott – fogalmazott Markó Edina, aki a ránk váró szlovákok elleni párharcot a horvátok elleni találkozókhoz hasonlította – velük az előző Eb- és vb-selejtezőben is találkoztunk.

Női A-válogatottunk programja:
2019. 08. 29.: Izland–Magyarország 4–1
2019. 10. 4.: Magyarország–Svédország 0–5
2019. 11. 8.: Szlovákia–Magyarország
2019. 11. 12.: Magyarország–Lettország
2020. 04. 10.: Magyarország–Izland
2020. 04. 14.: Svédország–Magyarország
2020. 06. 09.: Lettország–Magyarország
2020. 09. 22.: Magyarország–Szlovákia

– Nagyon kemény feladat vár ránk, azonos erők összecsapása. A szlovákokkal legutóbb a februári Ciprus Kupán mérkőztünk meg, akkor taktikailag jobb megoldás választottunk és nyerni tudtunk, de nem szabad elfelejteni, hogy az már a negyedik találkozója volt mindkét együttesnek a felkészülési tornán. Ez egy teljesen más mérkőzés lesz.

Az idegenbeli selejtezőt követően négy nappal Szombathelyen azt a Lettországot fogadjuk, amely a sorozatban ugyan még nem szerzett pontot, de igencsak megnehezítette ellenfelei dolgát: vezetett a vb-bronzérmes svédek és a szlovákok ellen is. Leginkább a találkozók első részében tudtak veszélyesek lenni.

– Egy kőkemény szlovákiai meccs után fogunk pályára lépni. Itt már nincs könnyű ellenfél, de az biztos, hogy a két legnehezebb rivális ellen kezdtünk. Reálisan kell látni a helyzetet, a negyedik helyezésünket a csoportban. A következő találkozókon pedig már pontokat szeretnénk gyűjteni. Reméljük, hogy sokan kilátogatnak a szombathelyi mérkőzésre, hiszen a Haladás-Viktória FC az egyetlen vidéki, ráadásul kétszeres magyar bajnok csapat – tette hozzá zárásul a szövetségi kapitány.

Markó Edina csapata november 4-én, hétfőn találkozik a következő Eb-selejtező mérkőzések előtt.

 

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők