Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2024.04.08 (Hétfő), 08:00

A szombati fájó vereség után, a Zsíros Tibor Férfi Kosárlabda Magyar Kupa harmadik helyéért zajló mérkőzésen már jobban domináltunk és magabiztosan szereztük meg a bronzérmet.

Nagyon idegesen kezdett mindkét csapat, több kihagyott tiszta dobás után Manjgafic szerezte meg az első kosarat, majd egy mini Tanoh-Dez roham következett. Ifjú hátvédünk közelről és távolról is remekül célzott, 11-4 után jött az időkérés pécsi részről, de hiába talált be távolról Nikolic, jött a válasz Benkétől. A baranyaiak kapkodva játszottak, több labdát is eladtak.

Ezekből jól építettük fel előnyünket, a negyed hajrájára már 10 pont fölé kúszott a különbség. A folytatásban csak döcögött a szekér, több tiszta dobást rontottak mindkét csapat játékosai. Két könnyű pécsi kosár után máris időt kellett kérnie Konakov mesternek. Hiába, mert továbbra sem tudtuk felpörgetni saját játékunkat, az NKA pedig rendre pontosan fejezte be támadásait.

Egészen 3 pontig olvadt a különbség, amikor Pongó megtörte kosárcsendünket. A szünetig minimálisan ismét növelni tudtuk előnyünket, azonban a védekezés puhasága miatt nem tudtunk nagyobb különbségre szert tenni, 50-40.

A második félidőben szürkén játszottak kezdetben a csapatok, majd jött Perl Zoltán és minden megváltozott. Kapitányunk szabályosan szárnyalt kintről és palánk közelében is ellenállhatatlan volt. Ennek is köszönhetően újra nagyobb előnybe kerültünk. Csirke Ferenc időkéréssel és cserékkel próbált újra lendületet adni tanítványainak. Hiába, mert rutinosabb játékosaink pontosan tudták, hogyan húzzák szét a pécsi védekezést. Minden csapatrészben domináltunk az utolsó negyedben.

Lepattanózásnak és a gyors leindításnek köszönhetően szétfutottuk ellenfelünket. Az utolsó percekre már csak az volt a kérdés, hogy elérjük-e a 100 dobott pontot és hogy milyen különbséggel nyerjük meg a bronzmeccset. Az első és az utolsó negyedben nyújtott összeszedettebb játékunknak köszönhetően magabiztos játékkal gyűjtöttük be a Magyar Kupa bronzérmet a fővárosban, 101-81.

Kiemelendő, hogy Perl Zoltán 39 VAL-ponttal fejezte be az összecsapást, amit alig 22 perc alatt szorgoskodott össze. 25 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, 1 szerzett labda és 1 blokk állt kapitányunk neve mellett.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – NKA Universitas Pécs 101-81 (28-18, 22-22, 29-22, 22-19)
Magyar Kupa, bronzmérkőzés – Budapest, BOK Sportcsarnok
Játékvezetők: Makrai Márton, dr. Mészáros Balázs, Ádám József (Balogh László György)

Falco: Pot 4, Benke 10, Tanoh Dez 12/6, Tiby 6, Krivacevic 5. Csere: Perl 25/6, Kovács B. -, Keller 9, Jordano 13/9, Pongó 17/9, Verasztó -.

Pécs: Nikolics 8/3, Walker 10, Manjgafic 19/9, Durmo 8/3, Herger 2. Csere: Scherer 5/3, Kerpel-Fronius 6, Henry 15, Kovács P. 6/3, Benke K. -, Rátgéber -, Lados -.

Helyszínek, szervezők