Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.10.12 (Hétfő), 08:00

A női labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Haladás-Viktória FC hazai pályán kikapott a Diósgyőrtől, így búcsúzott a sorozattól.

Haladás-Viktória FC–Diósgyőri VTK 0-2 (0-2). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 50 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-nyolcaddöntő, vezette: Sipos.

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, HORTI, Jánosi, Kopcsándi – Németh M., HERCZEG, Fördős, Harsányi – Szil (Balázs K., 88.), Németh A. (Simon, 82.). Edző: Szabados György.

DVTK: Schildkraut – Kongouli, Palama, Sandu, Vígh (Oláh, 68.) – Bradic, Boros, Vachter, Nagy F. – Balázs Cs., BARKER. Edző: Fórizs Sándor.

A két együttes egy héttel korábban összecsapott egymással, a bajnokin nem született gól. Csakúgy mint akkor, az eső miatt ezúttal is nehéz talajú pályán rendezték a mérkőzést. A fiatal, szombathelyi csapat meddő mezőnyfölényt harcolt ki, nem látszott, hogy a Haladás-Viktória és a légiósokkal teletűzdelt Diósgyőr messze nem azonos büdzséből gazdálkodhat. Hiába futballoztak azonban valamivel jobban a viktóriások, helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk. A vendégek sem jeleskedtek a kapu előtt, csak egy szerencsés góllal szerezték meg a vezetést. A 16. percben egy szöglet után az ötösön álló Balázs hátára, majd a hálóba pattant a labda (0-1). Szűk félórányi játékot követően aztán már két góllal vezettek a miskolciak: a középpályán labdát veszítettek a hazaiak, a kontrából a jobb oldalon futó Barker kilőtte a hosszú, jobb sarkot (0-2).

Szünet után sem változott a játék képe, a hazaiak mentek előre, próbálkoztak, de kapura semmi veszélyt sem jelentettek. A vendégek erejéből egy felső kapufára futotta, ezt leszámítva a piros-fehérek sem tették próbára a szombathelyiek kapusát. A Haladás-Viktória mezőnyben egyenrangú ellenfél volt, ám a támadójátéka hatástalan volt. Gólszerzők: Balázs (16.), Barker (29.).

Szabados György: – Az a csapat, amelyik nem használja ki támadójátékát, kevés helyzetet dolgoz ki, az előbb-utóbb elbukik. A mai meccsen sajnos kevés lehetőséget alakítottunk ki, a támadójátékban tehát van hová fejlődnünk. De nincs világvége, dolgozunk tovább.

Továbbjutott a Diósgyőri VTK.

forrás: https://www.facebook.com/Viktoria.FC

Helyszínek, szervezők