Adatok betöltése...

Hasznos

Szociális int. és bölcsődék

Egyesített Bölcsődei Int.

Egyesített Bölcsődei Int.

EBI - Meseház Bölcsőde

Szombathely,  Fogaras utca  6.

+3694505640

Fenntartó: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Bölcsődénk 1981-ben épült, 90 férőhellyel biztosítja a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását. Intézményünk fákkal árnyékosított, parkosított udvarral rendelkezi, ahol jól felszerelt, minőségi telepített játékok, homokozók teszik még élvezetesebbé a szabad levegőn való játékot a gyermekek számára. A szabadban történő játékot udvari játékok teszik élménydúsabbá: dömperek, motorok, kisbiciklik, elemes mászókák, labdák.

A bölcsőde 4 egységből áll, egységenként gyermekcsoportok, gyermeköltöző, fürdőszoba tartozik hozzá. Csoportszobáink tágasak, világosak, a gyermekek életkorának és fejlettségi szintjének megfelelő, színes, változatos, sokféle tevékenységre lehetőséget kínáló játékkészlet biztosítja a szabad játéktevékenységet. Csoportjaink fantázia nevekkel vannak ellátva.

Csoportszobáink:

 1. egység: Katica és Micimackó csoport

 2. egység: Süni és Pillangó csoport

 3. egység: Cica csoport

 4. egység: Halacska és Méhecske csoport

 

 

Szakmai program:

Kiemelt szakmai programunk a bábbal, bábjátékkal való nevelés, személyiségfejlesztés megvalósítása. A bábjáték hatására a gyermek azonosul a szereplő bábbal, beszélteti, válaszol rá, a báb megelevenedik, „életre kel”, mozgásos élményt ad. Minden csoportszobában megtalálható sík, ujj, lépegető, kesztyűbábok és más bábfajták is megfelelő mennyiségben.
A kisgyermek harmonikus személyiségfejlődéséhez szükséges megbízható alapot az értő, figyelő, gondoskodó környezet biztosítja.

A bábjáték segít a gyermekeknek abban, hogy életkoruknak, fejlettségüknek, egyéni szükségleteiknek megfelelő érzelmi, értelmi, mozgásfejlődést érjenek el, és lehetőséget teremtsen az új tapasztalatok gyűjtésére, kísérletezésére, felfedezésére, más gyermekekkel, felnőttekkel való kapcsolatteremtésre, örömteli játékra, mely az egész napjukat bearanyozza.

A báb, a bábjáték közel áll a gyermekekhez, így érzelmeikre hatva tudjuk elérni nevelői céljainkat. Ezért választottuk, és alkalmazzuk kiemelten, hiszen évek óta készítünk bábokat, és alkalmaztuk a nevelésben.

 

Élelmezés:

Bölcsődénkben tálalókonyha működik, az elkészült ételek a Bokréta bölcsődéből érkeznek hozzánk. Napi négy étkezést biztosítunk a gyermekek számára. A korszerű táplálkozás elveinek megfelel a változatos étrend.

 

Szolgáltatások:

 • Sószoba

 • Pöttöm torna

 • Babamuzsika

 • Mesebolt Bábszínház

 

Bölcsőde-család kapcsolata:

Közös célunk, hogy a bölcsődébe kerülés után is zavartalan legyen a kisgyermekek fejlődése. Ennek érdekében nagy gondot fordítunk a személyes jellegű, bizalomra épülő kapcsolatok kialakítására. Az egyéni beszélgetések, a családlátogatás, a beszoktatás jó lehetőséget kínálnak arra, hogy a családokkal egy bizalomra épülő kapcsolatot tudjunk kialakítani.

 

Kapcsolattartás formái:

 • szülői értekezletek (hagyományos értekezlet, szülőcsoportos beszélgetések)

 • napi kapcsolattartás (beszélgetés érkezéskor és hazamenetelkor)

 • szülők igényei alapján: egyéni beszélgetés, szaktanácsadás

 • családlátogatás (a kisgyermek otthoni környezetében), a beszoktatás megkezdése előtt

 • írásos tájékoztatók

 • szervezett programok

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők