Adatok betöltése...

Szabadidő

Kulturális intézmények

Kulturális intézmények

Mesebolt Bábszínház

Szombathely,  Ady tér  5.

Az 1995-ben alakult szombathelyi Mesebolt Bábszínház az elmúlt 18 évben jelentős szakmai- és közönségsikert aratott. Táncol a Hold című, Weöres Sándor műveiből készült előadását UNIMA diplomával jutalmazta a XII. Békéscsabai Nemzetközi Bábfesztivál zsűrije, Amália című produkciója pedig 2009-ben elnyerte az V. Gyermekszínházi Szemle fődíját, az ASSITEJ Magyar Központja által alapított Üveghegy-díjat és az Oktatási és Kulturális Minisztérium díját is.

2011. májusában A legkisebb boszorkány c. előadásunkat a 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle zsűrije a műfaj kimagasló produkciójának járó diplomával jutalmazta, és elnyerte a Fidelio különdíját is.

A kétévente megrendezésre kerülő Magyarországi Bábszínházak Találkozóján rendszerint vastaps övezi előadásainkat. 2013. májusában a XI. találkozó alkalmával Magyar Bábművészek Szövetsége újító törekvéseiért és magas színvonalú előadásaiért különdíjjal jutalmazta a Meseboltot, melyet a Madarak voltunk c. produkciónkkal, ill. a felnőtt közönségnek ajánlott Akárki c. moralitásjátékunkkal érdemeltünk ki.

Repertoárunkon jelenleg 23 előadásből áll: ezek között egyaránt szerepel óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló, de ifjúsági, és felnőtt előadás is (hogy a csecsemőket megérintő pöttöm színházi játékainkat ne is említsük).

Igyekszünk minél színesebb kínálatot felmutatni: a klasszikus (nép)meséktől kezdve Weöres Sándoron, Kormos Istvánon, Szabó T. Annán, Sütő Andráson túl elismert külföldi szerzők műveihez is nyúltunk már (Paul Maar, Hanna Januszewska, H. C. Andersen).

Szombathelyen és Vas megye városaiban bábszínházi bérletben és matiné előadásokon, nagyrendezvényeken láthat minket közönségünk, de természetesen rendszeresen kapunk meghívást az ország egyéb területeiről, külföldi fesztiválokról (Kolozsvár - Man in fest, Nyitra - Találkozás) is. Évi 35-40.000 nézőnk van.

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők