Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.03.17 (Péntek), 08:00

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás ausztrál támadója, David Williams két gólt lőtt a Vasasnak, és kiosztott egy gólpasszt is. Dave volt a mezőny legjobbja.

Kétség sem férhet hozzá: ezúttal David Williams volt a Haladás nyerőembere a Vasas FC (3-2) ellen. Az ausztrál támadó – nem nagyon van rá jobb szó – bohócot csinált az egyébként jóképességű védőből, Debreceni Andrásból. A saját tizenhatosa előtt kétszer is elvette tőle a labdát, ebből két gólt szerzett, emellett Kovács Lóránt az ausztrál csatár beadásából talált be. A tavaly januárban érkezett 29 éves, kétszeres ausztrál válogatott eddigi 31 bajnokiján nyolc gólt jegyez.

- Az első félidőben szervezetten, taktikusan játszottunk, habár nem volt sok lehetőségünk, de így is sikerült vezetést szereznünk – mondta David Williams. – Szünet után már jobban koncentráltunk, úgy gondolom, jobban is futballoztunk, ezáltal több helyzetünk adódott, és még kétszer betaláltunk. A góljaim? Való igaz, mindkét találat hasonló körülmények között született. De ez nem meglepő, hiszen mégiscsak csatár vagyok, az a dolgom, hogy ha lehetőségem adódik, zavarjam meg, presszionáljam, késztessen hibára az ellenfél védőit. Ezúttal sikerült megzavarnom Debreceni Andrást, nagyon boldog vagyok, hogy két gólt szereztem. Fontos győzelmet arattunk, amivel ráadásul két helyet előreléptünk a tabellán és jó pozícióba kerültünk.  A gyirmóti siker után ismét megmutattuk, hogy idegenben is veszélyesek vagyunk. Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, hiszen egy jó csapatot fektettünk kétvállra. De tisztában vagyunk vele, még sokat kell dolgoznunk.

 

                                                         

- Miben volt jobb a Haladás a Vasasnál?

- Rúgtunk három gólt… De ezen kívül abban is, hogy együtt, közösen, csapatként nagyon sokat tettünk a győzelemért, küzdöttünk, harcoltunk, ha kellett csúsztunk-másztunk. Ezekben felülmúltuk az angyalföldieket. Nem fociztunk kiválóan, de mivel a Vasas volt otthon, mi idegenben, ezért számunkra nem is ez volt az elsődleges szempont, hanem a győzelem. Mi Sopronban vagyunk „otthon”, szóval ez inkább ott várható el tőlünk. Az Újpest ellen pont nélkül maradtunk, de remélem, hogy a soron következő két hazain, a Mezőkövesd, majd a Honvéd ellen jól játszva újabb győzelmeket aratunk. Van két hetünk, hogy felkészüljünk a kövesdiek ellen. Ott akarjuk folytatni, ahol ma, a Vasas ellen abbahagytuk.

 

forrás: haladas.hu

 

Helyszínek, szervezők