Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.03.08 (Szerda), 08:00

Hatodik alkalommal emlékezik a súlyemelő társadalom Tóth Gézára, a legendának emléket állító verseny keretében.

A versenyre 81 súlyemelő nevezett, a férfi és a női válogatott teljes létszámban képviselteti magát. Itt lesz Nagy Péter a sportág egyetlen Rio-i résztvevője is. Az utánpótlás korosztályt is legjobbak képviselik a szombathelyi eseményen.  

A verseny két okból is népszerű, egyrészt ez az ország egyetlen pénzdíjas – 2000 euro összdíjazású - súlyemelő versenye, másrészt ez az utolsó komolyabb megmérettetés a tavaszi világversenyek előtt.

Áprilisban a legjobbak a felnőtt Európa bajnokságon és az ifjúsági világbajnokságon képviselik a magyar színeket.

A HVSE sportolói közül Bazsó Biankától és Boros Viktóriától vár kiemelkedő teljesítményt a szakosztályvezető, Márkus Erzsébet.

A verseny napján 11.30 órakor a hagyományoknak megfelelően a városi és a megyei elöljárók, a család és a súlyemelősport képviselői megkoszorúzzák a legenda szobrát a róla elnevezett téren, a megnyitóra ezt követően 12:00 órakor kerül sor.

A rendezvény helyszíne, a város legnagyobb jelenlegi beruházása a Haladás sportkomplexum építése miatt ideiglenes helyen a volt Szent-Györgyi Iskolában a Pázmány Péter krt. 28/a-ban, a tornateremben lesz.

Helyszínek, szervezők